کاربرد بیوتکنولوژی در تولید واکسن های نوترکیب خوراکی

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 11,120

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SHOUSHTARECO01_002

تاریخ نمایه سازی: 9 شهریور 1391

چکیده مقاله:

زیر واحدهای واکسن به صورت تجاری در سلول های باکتریایی مهندسی شده،مخمر و یا سلول های پستانداران تولید می شوند. باظهور مهندسی ژنتیک در گیاهان عالی، تلاش های بسیاری صورت گرفته تا گیاهان ترانسژنیک نیز در این فهرست قرار گیرند. هدفتولید اندام های گیاهی ( برگ ، میوه ) ، عصاره های خام ( پودر خشک پروتئین ) و یا پروتئین های تخلیص شده ای است که مصرف آنها از طریق خوردن منجر به رهاسازی پروتئین های ایمونوژنیک و در نتیجه ایجاد یک پاسخ ایمنی در بدن گردد. کاربرد گیاهان به عنوان سیستمی برای تولید پروتئین های دلخواه، بسیار گسترده و متنوع است. اولین بار تولید واکسن آنتی ژن در گیاهان ،در سال 1990 توسطcardineau و curtissصورت پذیرفت. این دانشمندان آنتی ژن A مربوط به پروتئین سطحی باکتریStreptpcpccus mutans را در گیاه توتون تولید نمودند. اندکی پس از این موفقیت، آنتی ژن سطحی هپاتیت Bانتروتوکسین مسئول ایجاد اسهال درE.coli و گلیکوپروتئین مربوط به ویروس هاری در گیاهان ترانسژنیک بیان گردید. پروتئین های تولید شده در این گیاهان ،سنتز آنتی ژن های خاص مخاطی ایمنوگلوبینAو سرم ایمنوگلوبین Aرا زمانیکه به صورت دهانی در موش و انسان مورد مصرف قرار گرفت، تحریک نمودند. همچنین تولید اتوآنتی ژن ها در گیاهان به منظور مقاومت در برابر درمان از طریق مصرف دهانی برای بیماری های خود ایمنی به نظر امکان پذیر می آید. علاوه بر اینها ، توجه به سوی تولید اپی توپ ها در گیاهان به منظور هدف قرار دادن فعالیت سموم سلولی در برابر تومور ها جلب شده است. گیاهان همچنین قادر هستند به عنوان بیو رآکتور برای تولید انبوه آنتی بادی ها در بیماری های ایمنولوژیک بکار روند

نویسندگان

سیدعلی فاضل زاده

هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Edible Vaccines :A new approach to oral immunization, (2008) , ...
  • Edible Vaccines : Go green with molecult farming _ (2007) ...
  • plant-drived human vaccine ; An overview , (2006) _ A.Aliahmadi, ...
  • نمایش کامل مراجع