واکنش صفات مرفوفیزیولوژیکی در تولید بذر هیبریدS. C. 704ذرت در پاسخ به تراکم بوته و الگوی کاشت لاینهای پدری و مادری

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,033

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SHOUSHTARECO01_036

تاریخ نمایه سازی: 9 شهریور 1391

چکیده مقاله:

به منظور بررسی صفات مورفوفیزیولوژیکی تحت تأثیر اثرات تراکم و نسبت خطوط مادری به پدری لاینهای والدینی ذرت سینگل کراس 704 در تولید بذر، آزمایشی به صورت اسپلیت پلات در قالب بلوکهای کامل تصادفی در چهار تکرار در سال 1388 در مزرعه تولید بذر مرکز تحقیقات کشاورزی صفیآباد به اجرا در آمد. تراکم ( 60 70 80 و 90 هزار بوته در هکتار) به عنوان فاکتور اصلی و آرایش کاشت لاینهای مادری و پدری به صورت 4:2 و 6:2 در کرت فرعی در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد که افزایش تراکم بوته از 60 به 90 هزار بوته در هکتار تأثیر معنیداری بر نسبت دانه به چوب بلال داشت، ولی بر وزن تک بوته بی تأثیر بود. بیشترین نسبت دانه به چوب بلال4/72در تراکم 80 هزار بوته در هکتار به دست آمد. بیشترین بیوماس تک بوته ( 227 گرم) در تراکم 90 هزار بوته به دست آمد. طول بلال و وزن چوب بلال تحت تأثیر تراکم بوته قرار گرفت. بیشترین طول بلال 14/36سانتیمتر) در تراکم 60 هزار و بیشترین وزن چوب بلال91/5 گرم در مترمربع) در تراکم 90 هزار بوته در هکتار به دست آمد. نسبت خطوط مادری به پدری هیچ گونه تأثیر معنیداری بر طول بلال، وزن چوب بلال و نسبت دانه به چوب بلال نداشت، ولی بر وزن تک بوته تأثیر معنیداری داشت. به گونهای که بیشترین مقدار ( 252 گرم) در نسبت 4:2 به دست آمد. به طورکلی آرایش کشت 6:2 از نظر عملکرد، یکنواختی بذر و همچنین هزینههای تولید نسبت به آرایش کشت 4:2 برتری داشت.

نویسندگان

ناظر آریان نیا

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر،

مهران شرفی زاده

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی صفیآباد دزفول

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • اکبری. غ. 1370. بررسی اثرات تراکم بوته و آرایش کاشت ...
  • بی نام، 1388. آمار نامه کشاورزی. 85 صص. ...
  • Bean, B., and Gerik, T. 2000. Evaluating corm row spacing ...
  • Biaziegr, P. S., and Glover, D. V. 1980. Effect of ...
  • Khajehpoor, M. R. 2000. Priinciples and Fundamentals of Agronomy. Isfehan ...
  • Williams, W. A., R. S. Loomis., A. Dovratm., and A. ...
  • Gozubenly, H., M, Kilinc., O, Sener., and O, Konuskan. (2004). ...
  • نمایش کامل مراجع