کنترل علف هرز سوروفEchinochloa clonum) بوسیله علف کش نیکوسولفورون و آترازین+ آلاکلر در دورهای مختلف آبیاری در ذرت دانهای Zea MaysL.)

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 826

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SHOUSHTARECO01_089

تاریخ نمایه سازی: 9 شهریور 1391

چکیده مقاله:

به منظور بررسی تاثیر دور آبیاری بر میزان کنترل علف هرز سوروف Echinochloa clonum) در تلفیق با علف کش های نیکوسولفورون و آترازین + آلاکلر در ذرت دانه ای رقم سینگل کراس 704 ، آزمایشی انجام گرفت. این طرح بصورت کرت های خرده شده در قالب بلوک های کاملاً تصادفی در چهار تکرار در محل کشت و صنعت شهید بهشتی در شهرستان دزفول در سال 1388 اجرا شد. در این تحقیق فاکتور اصلی دور آبیاری در سه دور (دور آبیاری اول، دور آبیاری دوم و دور آبیاری سوم) و فاکتورهای فرعی شامل شاهد آلوده به علف هرز، شاهد عاری از علف هرز، آترازین به میزان 1 کیلوگرم در هکتار + آلاکلر به میزان 4 لیتر در هکتار و نیکوسولفورون به میزان 2 لیتر در هکتار تعیین شد. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که دور آبیاری، تیمارهای علف کش و اثرات متقابل دور آبیاری و علف کش بر تراکم، وزن خشک، ارتفاع و تعداد پنجه علف هرز در سطح احتمال یک درصد معنی دار می باشد. اثرات متقابل دور آبیاری اول در تلفیق با علف کش نیکوسولفورون مناسب ترین ترکیب در کاهش تراکم ( 95 درصد)، وزن خشک ( 98 درصد) ارتفاع ( 85 درصد) و تعداد پنجه ( 89 درصد) علف هرز سوروف در میان تیمارهای مورد بررسی بوده است. همچنین تیمار مذکور در دور آبیاری اول توانست عملکرد اقتصادی ذرت را به میزان 63 درصد نسبت به شاهد آلوده به علف هرز افزایش دهد.

نویسندگان

نرگس سعدی

دانشجوی کارشناس ارشد شناسایی و مبارزه با علفهای هرز دانشگاه آزاد اسلا

شاپور لرزاده

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر

ناظر آریان نیا

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • , (اسفندیاری، ح. ا. زند، 5. دارخال و م. محمدی. ...
  • _ دزفولی، م. ا. 1376. گیاهان هرز کشیده برگ گندمیان ...
  • .(دین قزلی، ف و م. ع. باغستانی.387 1.بررسی امکان کاهش ...
  • _ راشد محصل، م. ح، ح. نجفی و م. اکبر ...
  • _ پورآذر، ر. ا. زند.1386.بررسی کارایی علف کش های جدید ...
  • Swanton, C. J. and S. F. wei, 1991. Integrated weed ...
  • نمایش کامل مراجع