اثرات لستین سویا جیره غذایی بر عملکرد رشد و رسیدگی جنسی مولدین میگوی پا سفید غربی (Litopenaeus vannamei)

سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 650

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SHRIMP04_049

تاریخ نمایه سازی: 28 مهر 1398

چکیده مقاله:

یک تحقیق 30 روزه به منظور بررسی اثرات لسیتین سویا در جیره غذایی بر پارامتر های رشد و تولید مثل مولدین میگوی پا سقید (Litopenaeus vannamei)با وزن اولیه 28/6 انجام شد. چهار سطح لسیتین سویا شامل سطوح 0 (کنترل)، 2، 4 و 6 درصد به جیره غذایی پایه حاوی %50 پروتیئن و %10 چربی اضافه گردیدند. در پایان دوره تغذیه، مولدین میگوی تغذیه شده با %4 لسیتین سویا دارای حداکثر رشد و حداقل فاصله زمانی رسیدیگی جنسی پس از قطع پایه جنسی چشمی در مقایسه با سایر گروه ها بودند. قطر تخم در مولدین تغذیه شده با جیره های 4 و %6 لسیتین بیشتر از سایر تیمار ها بود. مولدین تغذیه شده با جیره های 4 و %6 لسیتین سویا به ترتیب دارای بالاترین و پایین ترین سطح کلسترول و لیپوپروتئین های با دانسیته بالا بودند و سایر گروه ها مقادیر متوسط را نشان دادند. بعلاوه، مولیدن تغذیه شده با جیره های 2 و 4 درصد دارای سطح بالاتر تری گلیسیرید پلاسما نسبت به مولدین تغذیه شده با گروه های کنترل و %6 بودند. به طور کلی، نتایج مطالعه حاضر نشان داد، افزودن مکمل لسیتین سویا در سطح % 4 منجر به بهبود پارامتر های رشد و تولید مثلی در مولدین ماده میگوی پا سفید می شود.

نویسندگان

منصور طرفی موزان زاده

ایستگاه تحقیقات ماهیان دریایی بندر امام خمینی (ره)، پژوهشکده آبزی پروری جنوب کشور، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی ایران، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندر امام خمینی (ره)

خالق مانعی

دانشگاه خلیج فارس، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، گروه شیلات، بوشهر

امین اوجی فرد

دانشگاه خلیج فارس، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، گروه شیلات، بوشهر

احمد قاسمی

دانشگاه خلیج فاس، پژوهشکده خلیج فارس، گروه زیست فناوری، بوشهر