مدل سازی هندسی - ژئوتکنیکی توده سنگ های درزه دار به روش آماری در محیط Mathematica (مطالعه موردی، بلوک تکتونیکی II معدن چغارت)

سال انتشار: 1385
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,697

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SMEC05_036

تاریخ نمایه سازی: 30 فروردین 1385

چکیده مقاله:

از آنجا که ناپیوستگی ها به عنوان اصلی ترین عامل ایجاد ناهمگونی در مناطق مورد مطالعه نقش اساسی در تحلیل های مهندسی زمین شناسی، معدن، نفت و عمران بازی می کند، لذا نیاز به یک نمایه واقعی از هندسه سنگ احساس می گردد که انواع روش های مدل سازی می تواند این نیاز را برای مهندسان برطرف سازد. ناپیوستگی ها توسط پارامترهای هندسی ناشناخته می شوند، نبود اطلاعات کافی و ابهامات ناشناخته در این بحث، اغلب ما را به شبیه سازی یا مدل سازی هندسی وا می دارد. روش های مدل سازی هندسی – ژئوتکنیکی معمولا به سه دسته قطعی، آماری و زمین آماری تقسیم می شوند. در این مقاله روش آماری به عنوان معمول ترین این روش ها مورد توجه قرار گرفته و در محیط نرم افزاری Mathematica اقدام به تهیه برنامه مدل سازی هندسی – ژئوتکنیکی (سه بعدی) توده سنگ های درزه دار (3D Geometrical Modelling) گردیده است. با استفاده از برنامه مدل سازی هندسی – ژئوتکنیکی تهیه شده می توان دسته درزه ها (ناپیوستگی ها) را در یک محدوده مورد نظر به صورت سه بعدی شبیه سازی کرد. مدل سه بعدی تهیه شده اطلاعات کاملی از درزه ها، جانمایی درزه ها در عمق و شکل بلوک های بوجود آمده می دهد. خروجی برنامه اطلاعات مناسبی جهت محاسبه حجم بلوک ها و در ادامه انجام مطالعات دینامیکی بر روی بلوک ها محسوب می شود، که نقش اساسی در مطالعات ژئوتکنیکی و تحلیلی پایداری دیواره های سنگی در پروژه های معدنی و عمرانی دارد. در این مقاله اقدام به مطالعه موردی بر روی بلوک تکتونیکی شماره II معدن چغارت وتهیه مدل هندسی – ژئوتکنیکی آن شده است.

کلیدواژه ها:

ناپیوستگی ، مدل سازی هندسی - ژئوتکنیکی ، روش آماری ، نرم افزار ، سه بعدی ، چغارت

نویسندگان

احسان امینی

دانشجوی کارشناسی استخراج معدن - دانشگاه یزد

مجید قدیرزاده

دانشجوی کارشناسی ارشد استخراج معدن - دانشگاه آزاد تهران

علیرضا یاراحمدی بافقی

استادیار بخش مهندسی معدن - دانشگاه یزد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • l- Heliot D. Conception et realisation d'un outil integre de ...
  • Yu Y.F.Mostyn G.R.An extended point estimate method for the determination ...
  • Kulatilake P.H.S.W. , Wathugala D.N. Probabilistic joint network Modeling in ...
  • Villaescusa E.Statistical modeling of rock jointing _ Probabilistic Methods in ...
  • R.Kabbaj, Traite ment statistic quedela Fracturation Etude Bibliogra phique, [4/ ...
  • Kulatilake P.H.S.W. Application of Probability an statistics in Joint network ...
  • نمایش کامل مراجع