اثر باکتری Ensifer meliloti ( Sinorhizobium meliloti ) وفسفر بر وزن تر و غلظت پتاسیم، کلسیم و منیزیم شاخساره و ریشه یونجه در شرایط تنش خشکی

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 763

فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SMSER02_003

تاریخ نمایه سازی: 6 بهمن 1395

چکیده مقاله:

یونجه یکی از گیاهان علوفهای است که در مناطق خشک و نیمهخشک معمولاً در طی فصل رشد با تنش خشکی مواجه میشود. بهبود تغذیه این گیاه ازطریق مایهزنی آن با باکتریهای تثبیت کننده نیتروژن و مصرف کود فسفر میتواند تحمل آن را در برابر تنش خشکی افزایش دهدد. در یک آزمایشگلخانهای، تأثیر سطوح رطوبت خاک، فسفر و مایهزنی باکتری Ensifer meliloti بر ویژگیهای رشد گیاه یونجه ). Medicago sativa L ( رقدقرهیونجه بررسی شد. آزمایش بهصورت فاکتوریل و در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی شامل شرایط رطوبدت خداک در سه سطح ) 0.9FC-FC ،0.7FC-0.8FC و 0.5FC-0.6FC بهترتیب برای بدون تنش خشکی، تنش خشکی کم و تنش خشکی متوسط(، فسفر در سه سطح )صفر، 33 و 60 میلیگرم بر کیلوگرم خاک از منبع مونوکلسی فسفات( و مایهزنی باکتری در دو سطح )با و بدون مایهزنی( و در سه تکرار انجام شد. نتایج نشان داد که باکاهش رطوبت خاک، وزن تر شاخساره و ریشه، نسبت وزن تر شاخساره به ریشه، غلظت پتاسی و منیدزی ریشده و غلظت پتاسیم ، کلسیم و منیزیم شاخساره کاهش یافت. با مصرف کود فسفر، وزن تر شاخساره و ریشه و غلظت پتاسی شاخساره افزایش و غلظت کلسیم و منیزیم شاخساره و غلظتپتاسی ریشه کاهش یافت. مایهزنی با باکتری Ensifer meliloti وزن تر شاخساره و ریشه و غلظت پتاسیم ، کلسیم و منیزیم ریشه را افزایش و غلظت کلسی و منیزی شاخساره را کاهش داد. اثر متقابل دوگانه و سهگانه فاکتورها بر اغلب صفات مورد مطالعه معنادار بود. بهطور کلی، برای بهبود تغذیه گیاه یونجه و افزایش عملکرد آن، مصرف 03 میلیگرم فسفر بر کیلوگرم خاک و مایهزنی باکتری Ensifer meliloti میتواند در شرایط با و بدون تنش کمبود آب توصیه شود.

نویسندگان

نصرت اله نجفی

دانشیار گروه علوم و مهندسی خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز

شاکه مارکاریان

دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، گروه علوم و مهندسی خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز

ناصر علی اصغرزاد

استاد گروه علوم و مهندسی خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز

شاهین اوستان

دانشیار گروه علوم و مهندسی خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • پناهپور، ح. 1386. اثر سویه‌هایی از سینوریزوبیوم ملیلوتی (Sinorhizobium mellilot)روی ...
  • Boutra, T. and Sanders F.E. 2001. Effects of interactions of ...
  • Hsiao T.C. 1973. Plant responses to water stress. Annual Review ...
  • Li, R., Volenec, J.J., Joern, B.C., and Cunningham, S.M. 1998. ...
  • Turner, N.C. 1986. Crop water deficits a decade of progress. ...
  • /519 1/33 1/26 1/320 1/377 1/419 ...
  • نمایش کامل مراجع