سال انتشار: ۱۳۸۵
محل انتشار: کنگره ملی علوم انسانی
کد COI مقاله: SOCIALSCIENCECONF01_047
زبان مقاله: فارسی
حجم فایل: ۱۶۱.۰۱ کیلوبایت (فایل این مقاله در ۲۵ صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد)
صدورگواهی چاپی نمایه سازی | مشاهده گواهی مقاله |
دریافت گواهی PDF مقاله |
گزارش خرابی مقاله |
سایر مقالات این مجموعه
متن کامل این مقاله دارای ۲۵ صفحه در فرمت PDF قابل خریداری است. شما می توانید از طریق بخش روبرو فایل PDF این مقاله را با پرداخت اینترنتی ۳۰,۰۰۰ ریال بلافاصله دریافت فرمایید
قبل از اقدام به دریافت یا خرید مقاله، حتما به فرمت مقاله و تعداد صفحات مقاله دقت کامل را مبذول فرمایید.
علاوه بر خرید تک مقاله، می توانید با عضویت در سیویلیکا مقالات را به صورت اعتباری دریافت و ۲۰ تا ۳۰ درصد کمتر برای دریافت مقالات بپردازید. اعضای سیویلیکا می توانند صفحات تخصصی شخصی روی این مجموعه ایجاد نمایند.
برای راهنمایی کاملتر راهنمای سایت را مطالعه کنید.
قبل از اقدام به دریافت یا خرید مقاله، حتما به فرمت مقاله و تعداد صفحات مقاله دقت کامل را مبذول فرمایید.
علاوه بر خرید تک مقاله، می توانید با عضویت در سیویلیکا مقالات را به صورت اعتباری دریافت و ۲۰ تا ۳۰ درصد کمتر برای دریافت مقالات بپردازید. اعضای سیویلیکا می توانند صفحات تخصصی شخصی روی این مجموعه ایجاد نمایند.
برای راهنمایی کاملتر راهنمای سایت را مطالعه کنید.
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای ۲۵ صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله نقش و جایگاه زبان عربی در علوم انسانی
سیدمحمدحسن مددی الموسوی - عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهدچکیده مقاله:
نقش وجایگاه علوم انسانی - بامحوریت انسان - دررشد و بالندگی فرهنگ ها یا انحطاط تمدن ها، غیرقابل تردید است. تدوین برنامه های آموزشی علوم انسانی، یکی ازپرچالش ترین برنامه ریزی های هر کشور است . درباره علوم انسانی ، ازهمان سال های نخستین انقلاب اسلامی ایران - که با شعار انقلاب فرهنگی و فکری همراه بود - برخی تردیدهای جدی وجود داشت و این خود پیش درآمدی برشکل گیری شواری عالی انقلاب فرهنگی شد. با گذشت سه دهه ازانقلاب ، تدبیرمتولیان امر و تلاش دلسوختگان رسمی و غیررسمی عرصه فرهنگ و آموزش، در تدوین برنامه ای جامع برای علوم انسانی وساماندهی به روندآموزش این دانش ها - به معنی عام آن - حاکی از عدم توفیق در دستیابی به اهداف موردنظر است و نیاز به بازنگری در مواد آموزشی و روش های آموزش علوم انسانی در حوزه های آموزش و پرورش و آموزش عالی و حوزه های علمی کاملا آشکار است. به نظرمی آید که عمده ترین مشکل درآموزش علوم انسانی، در ابزار انتقال آن یعنی زبان علمی این دانش هاست بی تردید بستر ورود به حوزه اندیشه ها و دانش ها زبان است ؛ و ضروری ترین ابزار دادوستد علمی و فرهنگی دانشجویان و طلبه ها و استادان و پژوهشگران بیشتر رشته های علوم انسانی - علوم قرآنی، فقه، فلسفه ، تاریخ و ... - زبان عربی است. براساس گزارش های مکتوب و شفاهی و تجربه های عینی ، یکی از آشکارترین چالش های ما، به ویژه در شاخه های علوم انسانی ، مشکل آموزش زبان علمی این رشته ها، یعنی زبان عربی است. شواهد حاکی از آن است که روش ها و فنون موجود در آموزش زبان عربی، پاسخگوی نیازفرگیران و استادان نیست. به نظر می آید که عمده ترین مشکل در آموزش این زبان، رویکرد یا نگاه به این زبان است، و تا زمانی که تعریف از زبان عربی و نگاه به آن تغییرنکند، هرگونه دگرگونی در عناوین و روش ها و فنون، اثربخش نخواهد بود. اصل مقاله م یخواهد به این نتیجه برس د که: با اجرای یک طرح ساده و قابل اجرا و تغییرجزئی در برنامه های آموزش زبان عربی وجابه جایی منطقی برخی عناوین و سرفصل ها،, می توان از زبان به شیوه درست و بهینه استفاده کرد و زمینه های ارتباط معنی دار فراگیران با دروس علوم انسانی را هموارکرد.کلیدواژهها:
زبان عربی، علوم انسانی، نظام آموزشی، دانشگاهکد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://www.civilica.com/Paper-SOCIALSCIENCECONF01-SOCIALSCIENCECONF01_047.html
کد COI مقاله: SOCIALSCIENCECONF01_047
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:مددی الموسوی, سیدمحمدحسن، ۱۳۸۵، نقش و جایگاه زبان عربی در علوم انسانی، کنگره ملی علوم انسانی، تهران، پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، https://www.civilica.com/Paper-SOCIALSCIENCECONF01-SOCIALSCIENCECONF01_047.html
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (مددی الموسوی, سیدمحمدحسن، ۱۳۸۵)
برای بار دوم به بعد: (مددی الموسوی، ۱۳۸۵)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش
علم سنجی پایگاه سیویلیکا
می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را
بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- نقش حوزه های علمیه در حیات و استمرار تمدن اسلامی
- بارقه های مقاومت و پایداری در اشعار مظفر النواب
- سیمای فلسطین و مبارزه با رژیم صهیونیستی در آیینه شعر مظفر النواب
- نقش فناوری آموزش مجازی در تعلیم علوم دینی
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- تلمیح در دیوان ترانه های ایلیایی استاد احمد عزیزی
- صور خیال در دیوان سید یعقوب ماهیدشتی
- طنز در شعر ابی الشمقمق
- نگاهی به شعر دینی معروف عبدالمجید
- رفتار شهروندی سازمان در سازمان آموزش و پرورش
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
شبکه تبلیغات علمی کشور
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.