بررسی ارتباط بین ترکیب بدنی و شاخصهای آمادگی جسمانیدانشجویان غیرفعال دانشگاه تبریز

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,656

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SPORTCONF02_042

تاریخ نمایه سازی: 8 اردیبهشت 1396

چکیده مقاله:

مقدمه: هدف از پژوهش حاضر بررسی ارتباط بین ویژگیهای ترکیب بدنی با شاخصهای آمادگی جسمانی (توان هوازی، توان بیهوازی و انعطاف پذیری) دانشجویان پسر و دختر دانشگاه تبریز بود. روش شناسی: آزمودنیهای این پژوهش 120 دانشجوی پسر و دختر 60 دانشجوی پسر و 60 دانشجوی دختر) به ترتیب با میانگین سنی 22/6±4/2 و 22/67±2/63 سال، وزن 12/84±73/50 و 61/3±10/7 کیلوگرم و قد 177/54±5/52 و 162/28±6/04 سانتیمتر بودند، که به صورت تصادفی انتخاب شدند. شاخصهای ترکیببدنی آزمودنی-ها (درصد چربی، شاخص توده بدن، نسبت دور کمر به دور باسن) با استفاده از کالیپر و متر نواری اندازهگیری شدند. همچنین توان هوازی با آزمون پله و توان بی هوازی با پرش سارجنت و انعطاف پذیری توسط تخته انعطاف اندازهگیری گردید. دادهها پس از جمعآوری در سطح معنیداری 5 / 0 درصد با نرم افزار Spss22 تحلیل شدند. نتایج: نتایج آزمون همبستگی پیرسون نشان داد؛ در گروه پسران بین توان بیهوازی با وزن p=0/06 و r=0/49 و شاخص توده بدن p=0/017 و r=0/43 و در گروه دختران نیز بین توان بیهوازی با وزن p=0/002 و r=0/54 و شاخص توده بدن p=0/002 و r=0/53 همبستگی مثبت معناداری وجود دارد. نتیجهگیری: با افزایش وزن و شاخص توده بدن آزمودنی ها ارتفاع توان بیهوازی آنها نیز افزایش پیدا کرده است. با توجه به نورم ملی و تحلیلهایآماری، دانشجویان پسر و دختر به ترتیب 3 / 33 % و 3 / 83 % اضافه چربی داشتند، تجمع چربی به عنوان بافت مزاحم در عوامل آمادگی جسمانی دانشجویان عمل میکند و میبایستی کاهش یابد.

نویسندگان

محمد اسدپور

دانشجوی کارشناسی علوم زیستی در ورزش دانشگاه تبریز

هیوا نظری

دانشجوی کارشناسی علوم زیستی در ورزش دانشگاه تبریز

سارا فرج پور خزاعی

کارشناسی ارشد فیزیولوژی ورزشی کاربردی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • آ افتخاری، الهام. صرامی، لیلا. مستحفظیان، مینا. مقایسه‌ی ترکیب بدنی ...
  • بحرالعلوم حسن، بلوچی رامین. مقایسه ترکیب بدنی دانشجویان پسر دارای ...
  • رولاند، توماس دبلیو. 1379. فیزیولوژی ورزشی دوران رشد، ترجمه عباسعلی ...
  • Bassuk, S.S., J.E. Manson "Physical Activity and Card iovascular Disease ...
  • Changela, P.K., Bhatt, S. The Correlationa Study of the Vertical ...
  • نمایش کامل مراجع