عوامل موثر بر حضور تماشاگران فوتبال لیگ دسته اول ایران

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 544

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SPORTSAMAV01_028

تاریخ نمایه سازی: 26 شهریور 1395

چکیده مقاله:

مقدمه: در حال حاضر ورزش و تفریحات سالم در کشورهای توسعه یافته به عنوان یک صنعت مهم و عاملی موثر در رشد اقتصاد ملی مورد توجه است و یکی از در آمدزا ترین صنایع در قرن حاضر به شمار می رود. اینکه چه تئوری هایی و چه عواملی بر جذب تماشاگران به مسابقات تاثیر بگذ ارند. ویکی از عوامل موثردرایجاد رفتار خاص و انگیزه در بین افراد می باشد، که باعث حضور افراد در فعالیتهای مختلف ورزشی و با شرکت در مسابقا به عنوان تماشاگر می گردد .)بوچت وهمکاران، ۲۰۱۰ مدیران و بازاریابان تیم های ورزشی برای افزایش حضور تماشاگران در ورزشگاهها و کسب در آمد بیشتر باید از استراتژی ها و طرح های بازاریابی استفاده کنند . شناسایی عوامل حضور تماشاگران،چه عوامل روانی و درونی وچه عوامل بیرونی و محیطی بسیار مهم می باشند. آندرسون ۲۰۱۰. مسی ۲۰۱۴. تحت عنوان تحلیل حضور تماشاچیان در مسابقات راگبی جام ارو پا در ۱۸ فصل مسابقات راگبی به تعداد ۱۲۲۶ مسابقه را مورد بررسی قرار داد و تحلیل بیانگر حضور بیشتر تماشاچیان داخل خانه براساس عوامل انگیزشی، کیفیت برگزاری مسابقات ، امکانات برگزاری مسابقه، تبلیغات ، امکانات رفاهی بوده است. سرجلیال ۲۰۱۴ نیز تحت عنوان عوامل حضور تماشاچیان در رویداد ورزشی فریقای جنوبی علل حضور را امکانات رویداد ، دسترسی آسان؛ حمل ونقل راحت، تجربیات سفر هیجانی، مناظر زیبای این کشور، موقعیت سیاسی و آشنایی با فرهنگ این مردمان را ازمهمترین علل دانستند.بنابراین تماشاگران به عنوان یکی از مهمترین مجموعه نیروهای انسانی در ورزش باید مورد توجه قرار گرفته و برنامه های مدون و سازمان یافته ای برای جذب و نگهداشت آنان توسط باشگاهها و سازمانهای ورزشی به مرحله اجرا در آید. اژدری ۱۳۹۰. عوامل انگیزشی، ترویج ، اجتماعی، مکان زمان وامکانات فیزیکی و اقتصادی در جذ ب تماشاگران فوتبال بخصوص لیگهای دسته بسیار موثر بوده وشناسایی آنان منجر به وفاداری آنان وشناسایی عوامل مربوط به حضور مجدد تماشاگران نیز خواهد شد. تحقیق حاضر از نوع تحقیقات توصیفی، پیمایشی، بوده است و در دسته بندی تحقیقات بر حسب هدف، این تحقیق در دسته تحقیقات کاربردی جای می گیرد. ابزار تحقیق پرسشنامه ترکفر ۱۳۸۸ با ۳۳ سوال با اهمیت ارزش گذ اری ۵ رتبه ای لیکرت و پایایی ۰.۸۴ بوده است.جامعه آماری تحقیق مورد نظر شامل کلیه تماشاچیان بالاتر از ۱۴ سال بودند که بلیط مسابقات فوتبال دسته اول ایران کشور هفته اول ودوم در گیلان، مازندران ،تهران بود. جامعه بنا بر تخمین مسئولین حدود هزار نفر بوده است و با توجه به جدول مورگان تعداد ۲۷۰ نفر به طور تصادفی به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شدند. برای تجزیه و تحلیل آماری یافته های پژوهش از آمار توصیفی و استنباطی استفاده شد. در بخش نخست تجزیه و تحلیل تو صیفی یافته ها از میانگین، انحراف استاندارد، جداو توزیع فراوانی و نمودارها استفاده و ارائه شده است.در راستای تحلیل دادههای استنباطی و آزمون فرضیات تحقیق از مدلهای آماری کلموگروف اسمیرنوف، زمون t تک گروهی و آزمون فرید من با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۲۲ استفاده به عمل آمد. بنابراین طرح حاضر به این سوال می پردازد: عوامل مؤثر بر حضور تماشاگران فوتبال لیگ دسته یک ایران چه می باشند؟

کلیدواژه ها:

عوامل موثر بر حضور. تماشاچی . فوتبال لیگ دسته اول

نویسندگان

سهیل سمیعی کیا

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب

طیبه زرگر

عضو هیئت علمی دانشکده تربیت بدنی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :