مطالعه تغییرات چوب و گوی چوگان در نگاره ها و نسخ خطی دوره صفوی

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 541

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SPORTSAMAV01_038

تاریخ نمایه سازی: 26 شهریور 1395

چکیده مقاله:

مقدمه: چوگان ورزش و بازی ای است باستانی و منسوب به سرزمین ایران و علی رغم پیشبینه ای دیرین، اطلاعات مکتوب و مضبوط اندکی پیرامون قوانین و ابزار و ادوات و پوشاک آن وجود دارد. این مقاله با طرح این پرسش که؛ سیر تحول و تطور چوب و گوی چوگان در نگاره های صفوی و دلا یل آن چه بوده ، با استفاده منابع کتابخانه ای واسنادی از جمله منابع اینترنتی ، پیشینه وسابقه پژوهش های مربوط را گرد آوری کرده ودر مرحله بعد، با جمع آ وری متون کهن و نگاره های چوگانی و سپس پالا یش مجموعه به لحاظ اعتبار اسناد و داشتن تاریخ، موارد مورد مطالعه را گزینش کرده است.در نهایت پس از گرد آوری داده های حا ل، موارد مشابه و متفاوت را مورد تحلیل قرار داده است.این پژوهش به شیوه تو صیفی تحلیلی و با بهره گیری از – تکنیک های کتابخانه ای، مشاهده و مصاحبه انجام پذیرفته است. مفاهیمی که مبنای کار پژوهش حاضر را تشکیل می دهند از این قرار است: ۱- واژه شناسی چوگان و نمود آن در کتب ادبی وتاریخی دوره صفوی .۲- نمود چوگان در آثار هنری به جا مانده از دوره صفوی. ۳- اجماع داده های موجود بین منابع مکتوب و آثار هنری جهت ر سیدن به نتایج متقن و موثق تر از آنچه تاکنون پژوهش شده است. .این پژوهش به شیوه تاریخ نگاری نوین و با اتکا به دیدگاه رابین جورج کالینگوو د در حوزه تاریخ تحلیلی وبه شیوه کیفی انجام یافته که در آن منابع تصویری ، منابع مکتوب ادبی و تاریخی مورد استفاده قرار گرفته است. کالینگوود چهار شرط اساسی برای تاریخ بر میشمرد: ۱ .علمی است که با طرح پرسش ها اغاز می شود، درحالیکه نویسنده افسانه با دانستن چیزی اغاز می کند وآنچه را می داند می گوید. ۲- انسان گراست یا از چیزهایی که به دست آدمیان در ازمنه معین در گذ شته انجام شده است ،می رسد.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

فاطمه غلامی هوجقان

کارشناس ارشد صنایع دستی،گرایش پژوهش هنرهای سنتی ، دانشکده هنرهای کاربردی دانشگاه هنر تهران

سید سعید سید احمد زاویه

دانشیار گروه پژوهش هنر، دانشگاه هنر تهران

آذر تاش آذرنوش

استاد گروه زبان و ادبیات عرب ، دانشگاه تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • _ آذرنوش، آذرتاش، (392 1)، « تاریخ چوگان در ایران ...
  • - Azarnouche, Samra, ) 2013), " Husraw i Kawadan ud ...
  • - Chehabi, H.E. and A. Guttmann, )2002), From iran to ...
  • - Diem _ carl, )1942), ; Asiatische Reiterspiele" Berlin ...
  • نمایش کامل مراجع