رابطه هوش اخلاقی و تعهد سازمانی با سازگاری شغلی در دبیران تربیت بدنی شهر کرمان

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 766

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SPORTSAMAV01_054

تاریخ نمایه سازی: 26 شهریور 1395

چکیده مقاله:

هدف: هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه هوش اخلاقی وتعهد سازمانی با سازگاری شغلی در دبیران تربیت بدنی شهر کرمان می باشد. روش: این تحقیق بر مبنای هدف از نوع تحقیقات کاربردی و بر حسب روش گردآوری اطلاعات از نوع تحقیقات همبستگی است . جامعه آماری این پژوهش را که دبیران تربیت بدنی منطقه ۱و۲ همدان تشکیل می دهد N=۹۰ باتوجه به جدول کرجسی و مورگان، نمونه آماری برابر ۷۳ درنظرگرفته شد. ابزارگردآوری داده ها در این مطالعه شامل پرسشنامه استاندارد هوش اخلاقی لنیک و کیل ۲۰۰۵ با ۴۰ سوال و پرسشنامه سازگاری شغلی دیویس و لافکوایست ۱۹۸۴ با ۳۶ سوال و پرسشنامه تعهد سازمانی تعهد آلن و می یر شامل ۱۸ سؤال میباشد. در آمار توصیفی از میانگین و انحراف معیار و همچنین در آمار استنباطی ابتدا با استفاده از آزمون k-s جهت طبیعی بودن داده ها استفاده گردید و سپس از ضریب همبستگی پیرسون و جهت پیش بینی متغیر ها از رگرسیون استفاده شد. تمام مراحل آماری توسط برنامه SPSS نسخه ۲۰ صورت پذیرفت. یافته ها: نتایج پژوهش نشان داد که که بین مولفه سازگاری شغلی و هوش اخلاقی P= ۰.۰۰۲≤۰.۰۵و r=۰.۳۳۵ و همچمین بین سازگاری شغلی و تعهد سازمانی P=۰.۰۰۱≤۰.۰۵ و ۰.۵۵۱= r ارتباا معنی داری وجود دارد.همچنین متغیر تعهد سازمانی، ۳۰.۳ درصد از متغیر سازگاری شغلی دبیران را پیشبینی میکندو متغیر هوش اخلاقی۲۰ درصد از متغیر تعهد سازمانی دبیران را پیشبینی میکندو متغیر هوش اخلاقی ۰.۱۲ درصد از متغیر سازگاری شغلی دبیران را پیشبینی میکند بحث و نتیجه گیری: در مبحث ارتباا هوش اخلاقی و با سازگاری شغلی یافته های ما با یافته های فریدونی و همکاران ۱۳۹۲ اسماعیلی طرزی و همکاران ۱۳۹۲ (همسو است.در مبحث اعتماد سازمانی و سازگاری شغلی،یافته های ما با یافته های کیابورا وماری نوا ۲۰۰۶ و عابدی ۱۳۸۳ همسو است. در بحث هوش اخلاقی و تعهد سازمانی یافته های ما بایافته های حسنی و بدلیان ۱۳۹۲ (و آگاستاس ۲۰۰۸ همسو است. در کل می توان اظهار کرد که علاوه ( هوش اخلاقی موجب افزایش تعهد و ایجاد اعتماد و مسؤلیت پذیری بیشتر در دبیران شده، به بهبود کارایی فردی و گروهی می انجامد

نویسندگان

سید کمال الدین موسوی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحدکرمان

ندا زنگی آبادی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • اسماعیلی طرزی، زهرا، بهشتی‌فر، ملیکه، اسماعیلی طرزی، حمیده.(1392). رابطه هوش ... [مقاله ژورنالی]
  • حسنی، محمد و بدلیان، امین. (1392). بررسی رابطه بین هوش ...
  • محمدداوودی، امیرحسین و ولایی‌ملکی، مریم. (1393). رابطه رهبری اخلاقی و ...
  • نمایش کامل مراجع