مقایسه چهار ایزوترم جذبی برای پیش بینی نگهداری روی در خاک های آهکی و روابط بین ضرایب آنها با خصوصیات خاک

سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,992

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_001

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

چکیده مقاله:

کمبود روی در خاک های با خصوصیات مختلف به ویژه آهکی رایج می باشد. تصور بر این است که این امر نتیجه یکسری واکنش هایی است که بین روی محلول و فاز جامد خاک بوقوع می پیوندد و منجر به کاهش قابلیت دسترسی روی برای گیاهان می شود. درصد بازیافت ظاهری روی درخاک های آهکی ایران اغلب کمتر از 5 درصد می باشد که دلیل این امر ظرفیت بالای این خاک ها در نگهداری روی می باشد. اگرچه مکانیسم دقیق نگهداری روی توسط فاز جامد خاک نامعلوم است اما یکسری از عبارات ریاضی که به اسم ایزوتروم های جذب شناخته شده اند، برای نسبت دادن غلظت روی محلول و روی نگهداری شده بوسیله فاز جامد مورد استفاده قرار می گیرند. ایزوترم های جذبی فروندلیچ و لانگ مومئیر اغلب بطور متداول توسط محققین مورد استفاده قرار می گیرند (1، 2، 3و 4) X=ACB (1) X= (KbC)/(1+KC) (2) کد X میزان روی نگهداری شده در واحد وزنی خاک ، (mg.L-1)، c غلظت تعادلی روی B,A,(mg.L-1) ضرایب جذبی فروند لیچ ، k ضریب جذبی لانگ موئیر است و نشان دهنده انرژی جذبی روی به فاز جامد می باشد و b نشان دهنده ماکزیمم جذب است. سایر معادلات ریاضی معادلات تکمین (3) و گانری (4) هستند: ؟؟؟ ؟؟؟ که x,c همان معنی ذکر شده در معادلات قبلی را دارند. k1 و k2 ضرایب تکمین و k3,k2,k1 ضرایب جذبی گانری هستند.

نویسندگان

عادل ریحانی تبار

دانشجوی دکتری دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران

نجفعلی کریمیان

استاد خاک شناسی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز

محمد معزاردلان

دانشیار دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران

غلامرضا ثواقبی

استادیار دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Elrashidi, M.A., and G.A. O'Connor. 1982. Influence of solution composition ...
  • Iyengar, B.R.V., and M.E. Raja. 1983. Zinc adsorption as related ...
  • Karimian, N., and G.R. Moafpouryan. 1999. Zinc adsorption characteristics of ...
  • Shuman, L.M. 1975.The effect of soil properties on zinc adsorption ...
  • نمایش کامل مراجع