ارزیابی حاصلخیزی خاک مراتع با استفاده از شاخص های کارکرد شکل زمین (LFA)

سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,186

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_037

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

چکیده مقاله:

بر مبنای تئوری حال و انتقال وضعیت اکوسیستم در نتیجه عوامل ناگهانی، به سوی حالت آستانه یا بحرامی سوق می یابد. گاها این آستانه ها در مورد وضعیت خاک به مرحله ای می رسد که غیر قابل برگشت است. به منظور دستیابی به حداکثر استفاده از پتانسیل اکوسیستم های مرتعی و پیشگیری از روند سیر تدریجی آنها به سمت شرایط آستانه، دانستن معرف های خاکی ضروری است. با دانشتن این معرف ها، مدیران و برنامه ریزان اجرایی از اختلالات احتمالی در اکوسیستم جلوگیری کرده و می توانند قبل از بروز هر گونه مخاطره ای، مدیریت علمی را اعمال نمایند. استفاده از معرف ها نیاز به جمع آوری اطلاعات و تجزیه و تحلیل آنها برای تعیین یک شاخص معین به مقدار زیادی کاهش می دهد. از میان عوامل موثر در پتانسیل تولیدی خاک اطلاع از وضعیت حاصلخیزی به عنوان یکی از عوامل موثر در کنترل بروز شرایط آستانه و همچنین افزایش کمی و کیفی محصولات و بازده ریالی از اولویت ویژه ای برخوردار است. این تحقیق سعی دارد با استفاده از شاخص حاصلخیزی (Nutrient Xycling Index) معرفی شده به وسیله روش Landscape Function Analysis (LFA) به ارزیابی حاصلخیزی خاک بپردازد. این شیوه یکک روش ساختاری در ارزیابی خاک است که بر مبنای شناخت و طبقه بندی رخساره های سطحی خاک بوده و خصوصیاتی را مورد آزمایش قرار می دهد که در واقع بازتاب فرایند چرخه مواد غذایی در خاک می باشند. از ویژگی های این روش، تارزیابی وضعیت منطقه در سه مقیاس متفاوت پلات، ناحیه وچشم انداز می باشد. در این مطالعه ارزیابی حاصلخیزی خاک با استفاده از روش LFA در دو تیمار قرق کامل و چرای آزاد صورت گرفت.

نویسندگان

محمدرحیم فروزه

دانشجوی کارشناسی ارشد مرتعداری، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گر

غلامعلی حشمتی

دانشیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • رضایی، ع.1381.کمینه متغیر های لازم برای ارزیابی کیفیت خاک رویشگاههای ...
  • فروزه، م و حشمتی، غ. 1382. بررسی وضعیت سطح خاک ...
  • -Andreasen, J. K.O. R.V. Neill, R. Noss. and N.C. Slosser. ...
  • Tongway, D.J. 1994. Rangeland soil condition assessment manual. (CSIRO , ...
  • Westoby, M., B. Walker and I. Noy-Meir. 1989. O opportunistic ...
  • نمایش کامل مراجع