بررسی اثرات سطوح مختلف بر و روی بر برخی صفات کمی و کیفی کلزا

سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 928

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_070

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

چکیده مقاله:

مصرف روغن در ایران در طی سالهای اخیر به دلیل رشد جمعیت و افزایش مصرف سرانه فزونی پیدا کرده است. در حال حاضر کمتر از 10 درصد روغن در داخل تولید می گردد. در حالی که کشور از امکانات کافی برای نیل به تولید مطلوب محصولات روغنی برخوردار است. با توجه به سیاست جاری وزارت جهاد کشاورزی در ترویج و توسعه کشت این دانه روغنی جهت جلوگیری از خروج ارز برای واردات روغن و با عنایت به جدید بودن این زراعت برای کشاورزان، راهنمای توصیه کودی برای تغذیه کلزا می تواند حائز اهمیت باشد (1). این گیاه خواهان آب و هوای خنک بوده و ضمن توانایی تولید بالا در این شرایط و با توجه به وضع دما و رطوبت، کشت پاییزه این گیاه در اغلب نقاط کشور به راحتی امکان پذیر است. عملکرد کلزا تابعی از تعداد غلاف، دانه در غلاف، وزن هزار دانه و فاکتورهای زراعی از جمله تاریخ کاشت، واریته، تراکم و حاصلخیزی خاک بوده که ممکن است روی مراحل رشد و نمو گیاه موثر بوده و اثرات مطلوب یا نامطلوبی بر عملکرد و اجزای عملکرد داشته باشد. (3). با توجه به جدید بودن کشت کلزا در منطقه و لزوم مصرف بهینه کودهای شیمیایی جهت افزایش کمی و کیفی محصول در ارقام توصیه شده انجام این تحقیق ضروری بوده و امید می رود بر اساس نتایج مثبت این طرح شاهد افزایش سطح زیر کشت این محصول در استان قزوین باشیم تا بتوان آن را در تناوب زراعی منطقه شرکت داد. در تحقیقی تحت عنوان بررسی سازگاری و مقایسه ارقام کلزا در مناطق سزد و معتدل، از میان 25 رقم کلزا دو رقم SLM046, Regent*Corba را به ترتیب با عملکرد معادل 2395 و 2276 کیلوگرم در هکتار به عنوان ارقام برتر برای منطقه قزوین معرفی شد. برخی پژوهشگران اعلام کردند که مصرف خاکی کودهای حاوی بر باعث افزایش عملکرد محصول کلزا شده است. محققان در لهستان نشان دادند که کلزا (رقم زمستانه) بسیار حساس به کمبود بر بوده و مصرف کودهای حاوی بر به ویژه اسید بوریک موجب افزایش عملکرد دانه شده و نیز محتوی روغن دانه را افزایش داده است. که تا اندازه ای باعث کاهش میزان اسید اورسیک گردیده است. مقادیر بیشتر بر ممکن است سمیت ایجاد کرده لذا از تماس آن با بذر باید اجتناب ورزید.

نویسندگان

جعفر شهابی فر

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی قزوین

رضا خوش نظر

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی قزوین

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • خادمی، ز. ح. رضایی . م. ج. ملکوتی و پ. ...
  • خوش نظر پرشکوهی، رضا. 1380. بررسی سازگاری و مقایسه عملکرد ...
  • شیرانی راد، امیرحسین. 1373. بررسی اثر تاریخی کاشت و تراکم ...
  • Grant, C.A., and L.D. Baileg. 1993. Fertlity Mangement in Canola ...
  • Mc. kenize, R.H.1998. Fertilizing irrigated and oilseed crop.Alberta Ageicalture Food ...
  • نمایش کامل مراجع