بررسی تاثیر منابع مختلف کود ازته بر عملکرد کلزا

سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,040

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_083

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

چکیده مقاله:

کلزا یکی از نباتات روغنی است که کشت آن در طی چند سال اخیر در ایران متداول گردیده است این گیاه از خانواده Brassicaceae و یک ساله می باشد. یکی از عوامل موثر در عملکرد و کیفیت محصولات زراعی وجود تعادل بین عناصر غذایی مورد نیاز می باشد. کلزا گیاهی است که در شرایط آب و هوایی متفاوت در اغلب نقاط کشور کشت آن به راحتی امکان پذیر است و حتی در تناوب با سایر محصولات زراعی بعد از کشت برنج نیز قرار می گیرد. روغن دانه ارقام خوراکی کلزا از کیفیت بسیار مطلوبی برخوردار بوده و به عنوان یک گیاه مناسب روغنی برای کشت در شرایط آب و هوایی کشور بخصوص مازندران مورد توجه کشاورزان قرار گرفت. از انجایی که نیاز کلزا به ازت در طول دوره رشد یالا می باشد باید در زمین هایی کشت شود که از نظر مواد غذایی خصوصا ازت غنی باشد. در صورتیکه نیاز غذایی کلزا در دوره کشت تامین گردد به جرات می توان گفت که کشت آن از لحاظ اقتصادی سود فراوانی عاید کشاورزان و بخش صنعت خواهد نمود (1). در کشت کلزای بهاره در سوئد و قبل از شروع گلدهی بیشتر از 150 کیلوگرم در هکتار ازت از خاک جذب گردید. در فرانسه به فاصله 31 روز یعنی بین 12 فروردین تا 19 اردیبهشت مقدار 134 کیلوگرم ازت جذب شد (2). در اثر کوددهی ازت، سطح برگ افزایش پیدا می کند. بخش اعظم ازت مورد نیاز گیاه تا زمان وقوع گلدهی از خاک جذب می شود و سپس از برگهای و ساقه های به غلاف و دانه ها انتقال می یابد.

نویسندگان

امید قاسمی چپی

کارشناس ارشد

مهران افضلی چالی

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران

محمودرضا رمضانپور

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران

لیلا عابدیان

کارشناس آزمایشگاه

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • احمدی، محمد رضا و فرزاد جاوید فر. 1377. تغذیه گیاه ...
  • Almond J. A, T. C. K. Dawkins, and Askew. M.F. ...
  • Bernardi, A. L. and I. W. Banls .1993. Peti oil ...
  • Hocking, P. I. and M.Stapper. 1993. Effects of sowing tin ...
  • نمایش کامل مراجع