تاثیر فسفر و پتاسیم بر عملکرد ذرت دانه ای در خوزستان

سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,365

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_126

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

چکیده مقاله:

در بین محصولات کشاورزی ذرت با عملکرد نسبتا بالای نقش موثری در تغذیه انسان و دام دارد. برای رسیدن به عملکرد بالای ذرت باید ترکیب مناسبی از مواد غذایی در اختیار گیاه قرار گیرد. استان خوزستان با سطح زیر کشت بیش از 50 هزار هکتار یکی از مناطق مهم کشور در تولید ذرت دانه ای می باشد. لذا با توجه به افزایش عملکرد در واحد سطح ذرت، افزایش تولید می تواند گام بسیار مهمی درجهت خودکفایی باشد. در بین مواد غذایی فسفر و پتاسیم از عناصر مورد نیاز ذرت می باشد. شاهرخ نیا (1376) گزارش نمود چنانچه فسفر قابل جذب اولیه خاک حدود 10 میلی گرم در کیلوگرم خاک باشد پاسخ ذرت به فسفر اضافه شده مثبت خواهد بود. فتحی و برزگر (1378) اظهار داشتند که کاربرد مقادیر بالای پتاسیم علاوه بر افزایش جذب نیتروژن باعث بهبود عملکرد کمی و کیفی ذرت نیز میشود. نورقلی پور و همکاران(1379) اعلام نمودند مصرف فسفر منجر به افزایش معنی دار وزن خشک اندام هوایی ذرت گردید. نوابی و ملکوتی (1379) و فرشاد و ملکوتی (1379) با بررسی های خود نتیجه گرفتند که مصرف پتاسیم چنانچه توام با مصرف بهینه سایر عناصر غذایی باشد باعث افزایش عملکرد و پروتئین دانه می گردد. Jamin و Ridwan ( 1996) و Khademi و همکاران (1999) تاثیر مقادیر مختلف پتاسیم را در افزایش عملکرد ذرت گزارش نمودند. این آزمایش به منظور بررسی تاثیر مقادیر مختلف پتاسیم و فسفر بر عملکرد ذرت دانه ای در مرکز تحقیقات کشاورزی صفی آباد از سال 1378 به مدت سه سال اجرا گردید.

نویسندگان

کامران میرزاشاهی

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی صفی آباد

شهرام کیانی

دانشجوی دکتری خاکشناسی دانشگاه تربیت مدرس

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • شاهرخ نیا، عزیز 1376. بررسی مکانیسم تخلیه و چگونگی افزایش ...
  • فتحی، قدرت ا... و عبدالرحمن برزگر. 1378 . پتاسیم و ...
  • فرشاد، رضا و محمد جعفر ملکوتی. 1379. اثر پتاسیم، روی ...
  • نوابی، فرشید و محمد جعفر ملکوتی. 1379. بررسی اثر تغذیه ...
  • نور قلی پور، فریدون، محمد جعفر ملکوتی و کاظم خاوازی. ...
  • Jamin, D. and Y. Ridwan. 1996. Performance of corn populations ...
  • Khademi, Z., M.R. Balali, and M.J. Malakouti. 1999. Potassium accumulation ...
  • نمایش کامل مراجع