بررسی تاثیرات مواد آلی از منابع مختلف بر خواص فیزیکو - شیمیایی خاک و عملکرد محصول (مطالعه موردی استان بوشهر)

سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,221

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_193

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

چکیده مقاله:

مواد آلی به علت اثرات سازنده ای که بر خصوصیات فیزیکی، شیمیایی و حاصلخیزی خاک دارند به عنوان یکی از ارکان باروری خاکها شناخته می شوند (1959, Army). تعدادی از پژوهشگران بر این باورند که حاصلخیزی خاک را تنها با عرضه مستقیم مواد آلی مانند کمپوست می توان حفظ و تجدید نمود (1989, Pieri) . استفاده بی رویه از کودهای شیمیایی به خصوص کود ازته و عدم استفاده از کودهای آلی در طی چند سال اخیر، عامل کاهش چشمگیر در میزان ماده آلی خاکهای ایران بوده است . (ملکوتی، 1375) یکی از ویژگی های مهم کاربرد کود دامی عدم تکرار پذیری آنها می باشد. بدین گونه که در بعضی موارد افزایش چشمگیر و آشکاری درعملکرد محصول و حاصلخیزی خاک بوجود آورده در حالیکه در شرایط مشابه ممکن است پاسخ مشابهی را نشان ندهد. این امر احتمالا به دلیل سرعت فرایند پوسیدن و تجزیه شدن این مواد در خاک در شرایط متفاوت میباشد (1986, Chen) . خاکهای استان بوشهر که درمنطقه خشک و نیمه خشک واقع شده اند . از نظر مواد آلی بسیار فقیر بوده و اغلب کمتر از نیم درصد ماده آلی دارند. از آنجا که بالابودن درجه حرارت یکی از عوامل افزایش فعالیت میکروارگانیزم ها است، مواد آلی در مناطق گرم همانند استان بوشهر، مدت کمتری دوام داشته و سریعتر تجزیه می شوند. از طرفی میزان کود دامی بخصوص به صورت پوسیده در استان کم بوده و بنابراین استفاده از کمپوست زباله شهری، بقایای گیاهی و کود سبز می تواند بعنوان جانشین و یا مکمل، مورد بررسی قرار گیرند. از این رو در طرح حاضر سعی شده است که تاثیر موارد فوق مورد توجه و مقایسه قرار گیرد.

نویسندگان

مرتضی پوزش شیرازی

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان بوشهر

مختار زلفی باوریانی

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان بوشهر

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • ملکوتی، محمد جعفر. 1375. کشاورزی پایدار و افزایش عملکرد با ...
  • Army, T. 1959 . Effect of Green Manur Crops on ...
  • Chen, J., and Y. Avnimelech (eds) _ 1986. The role ...
  • Pieri, C.1989. Fertilite des terres de Savane. Bilan de trente ...
  • نمایش کامل مراجع