تاثیر محلول پاشی سولفات روی، منگنز و منیزیم بر روی عملکرد کمی و کیفی پرتقال محلی جهرم

سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,244

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_205

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

چکیده مقاله:

از حدود 19000 هکتار سطح زیر کشت مرکبات در شهرستان جهرم تقریبا 4000 هکتار به کشت پرتقال اختصاص دارد. در بیشتر این باغ ها کمبود عناصر کم مصرف به ویژه آهن، روی و عناصر، pH بالا، پایین بودن درصد مواد آلی خاک و وجود یونهای بی کربناتدر آبهای آبیاری وجود دار. علاوه بر این در شرایط خاکهای آهکی، بالا بودن میزان کلسیم خاک در مقابل منیزیم سبب ایجاد علائم کمبود منیزیم می گردد (7). کمبود روی باعث ایجاد میوه های کوچک، صاف و رنگ پریده با پوست نازک می گردد و گوشت میوه تمایل به چوبی شدن، خشکی و بی مزگی دار. محلول پاشی روی باعث افزایش مقدار اسید آسکوربیک و درصد آب میوه ارقام پرتقال می شود. محلول پاشی منگنز بر روی درختان دارای کمبود، باعث افزایش کل موادجامد قابل حل در آب میوه ارقام مرکبات به طور معنی دار می شود. سایر فاکتورهای کیفی مانند درصد آب میوه، اسید کل واسید آسکوربیک تحت تاثیر قرار نمی گیرند. کمبود منیزیم دردرختان مرکبات کیفیت میوه را تحت تاثیر قرار میدهد. کمبود منیزیم در درختان پرتقال و گریپ فروت باعث کاهش اندازه میوه، کل مواد جامد قابل حل، اسید کل و اسید آسکوربیک می شود. علاوه بر این در ارقام گریپ فروت تغذیه با منیزیم باعث جلوگیری از عارضه سوختگی قهوه ای شده و تناوب باردهی را کاهش میدهد (9). کمبود منیزیم در مرکبات کاملاً آشکار بوده و در این شرایط مقاومت گیاه در برابر خطر سرمازدگی افزایش می یابد. در باغهای مبتلا به کمبود منیزیم عمر انبارداری میوه کاهش می یابد وریزش برگها و خشیدگی سر شاخه ها گسترش می یابد (6). دلیل عمده کمبود این عناصر، بجز شرایط آهکی خاکها، عدم مصرف این عناصر توسط باغداران است. با توجه به اثرات کاربرد ناصر روی، منگنز و منیزیم بر عملکرد کمی و کیفی مرکبات (7، 6، 4، 3و8) و نیاز منطقه بخصوص به کاربرد عناصر کم مصرف، تعیین اثرات و غلظت مناسب کاربرد این عناصر توسط روش محلول پاشی ضروری می باشد.

نویسندگان

محمدسعید تدین

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس

حمید رستگار

کارشناس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • احیایی، ع.، م. بهبهانی زاده و ا. بهبهانی زاده، 1372. ...
  • امامی، ع. 1375. روشهای تجزیه گیاه. نشریه فنی شماره982، چاپ ...
  • سالاردینی، ع.ا. 1370. حاصلخیزی خاک. موسسه انتشارات و چاپ دانشگاه ...
  • حسامی، ع. 1372. اثر نیتروژن و روی بر عملکرد و ...
  • حسینی، ز. 1369. روشهای متداول در تجزیه مواد غذایی. مرکز ...
  • عظیمی تبریزی، م. 1369. مرکبات، کاشت و تغذیه (ترجمه). انتشارات ...
  • ملکوتی، م.ج. و ح.ح. مشایخی. 1376. ضرورت مصرف _ تولیدات ...
  • ملکوتی، م.ج. و م. همایی. 1373. حاصلخیزی خاکهای مناطق خشک. ...
  • Nijjar, W. 1990. Nutrition of fruit trees. ...
  • نمایش کامل مراجع