تاثیر برخی از گونه های درخت الکالیپتوس بر فرم های مختلف فسفر آلی و معدنی خاک های دشت گربایگان شهرستان فسا

سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 874

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_251

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

چکیده مقاله:

با توجه به تاثیری که مراتع و جنگل ها بر خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک، فعالیت ریزجانداران ، جذب و نگهداری آب، کاهش تبخیر مستقیم و حفاظت خاک می گذارند، توسعه ی سطح مراتع و جنگل ها و اصولا جنگلداری و مراتعداری از دیرباز مورد توجه دانشمندان و پژوهشگران بوده است. قابل ذکر است که ارتباط بین گیاه و خاک در اقلیم های مختلف، در قالب تاثیر و تاثرات متقابل می باشد. به این صورت که از یک طرف، تغییر در پوشش گیاهی ممکن است باعث بوجود آمدن تغییرات طولانی مدت در شرایط خاک شده، به طوری که حتی در درازمدت ، و بعد از گذشتن زمانی طولانی نیز خاک به شرایط اولیه اش برنگردد؛ و از طرف دیگر ، تغییر در شرایط و خصوصیات خاک نیز موجب تغییر درترکیب گیاهی شده، و تا قبل از بازگشت خاک به شرایط اولیه، پوشش گیاهی به مرحله مطلوب نخواهد رسید. نمونه بارز این تاثیر و تاثرات، تغییرات زیاد بوجود آمده در وضعیت کمی و کیفی پوشش های جنگلی و مرتعی ایران از یک سو و تخریب و فرسایش خاک و از بین رفتن قوه باردهی زمین از سوی دیگر، تحت تاثیر شرایط نامساعد اقلیمی خشک و نیمه خشک کشور و نیز برخورد نابخردانه بشری با منابع طبیعی می باشد. واضح است که در برگرداندن اکوسیستم های جنگلی و مرتعی به حالت طبیعی می بایست که از پوشش های گیاهی باقیمانده حفاظت شده و پوشش های گیاهی تخریب شده هم اصلاح و احیاء گردند. در تامین این هدف، اولین گام، بررسی ارتباط بین پوشش گیاهی و خصوصیات خاکی تحت شرایط شکننده و نامساعد اقلیمی ایران می باشد.

نویسندگان

علی خانمیرزائی فرد

دانشجوی کارشناسی ارشد بخش خاکشناسی دانشگاه شیراز

عبدالمجید ثامنی

دانشیار بخش خاکشناسی دانشگاه شیراز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Amponsah, I., and W. Meyer. 2000. Soil characteristics in Teak ...
  • Jiang, B., And Y. Gu. 1989. A suggested fractionation scheme ...
  • نمایش کامل مراجع