غلظت بحرانی فسفر در شالیزارهای استان چهارمحال و بختیاری

سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 867

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_271

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

چکیده مقاله:

اراضی برنج خیز جنوب کشور و از جمله استان چهارمحال وبختیاری (منطقه شالیکاری لردگان) از مناطق مستعد برنج کاری بوده و نقش مهمی در اقتصاد منطقه و کشور دارا میباشند. نظر به شرایط خاص اراضی شالیکاری، نسبت به سایر اراضی از حیث خصوصیات متفاوت عناصر شیمیایی و مواد غذائی خاک در قبل و پس از غرقاب شدن، اطلاعات اندکی به منظور توصیه کودی بر اساس آزمون خاک، وجود دارد، لذا ضروری است غلظت بحرانی عناصر در هر منطقه و به طور اختصاصی تعیین گردد. در ایران، خصوصا در موسسه تحقیقات برنج کشور، مطالعاتی در رابطه با تاثیر فسفر بر عملکرد برنج صورت گرفته و مشاهده شده است که فسفر، محصول دانه برنج را بطور معنی داری افزایش می دهد. شهدی و فرقانی (1) در یک مطالعه گلخانه ای ضمن معرفی عصاره گیر اولسن به عنوان عصاره گیر مناسب در خاک های اسیدی شالیزارها گیلان مقدار تقریبی حد بحرانی را 16-12 میلی گرم فسفر در کیلوگرم خاک به ترتیب برای ارقام محلی و اصلاح شده تعیین نمودند. در استان مازندران نیز اعداد 15 و 20 میلی گرم فسفر در کیلوگرم خاک بعنوان حد بحرانی فسفر برای ارقام برنج محلی و اصلاح شده در شالیزار ارائه گردیده است (2). موسسه تحقیقات خاک و آب نیز حد بحرانی گیاه برنج را نظیر گیاه گندم 12-10 میلی گرم فسفو درکیلو گرم خاک برآورد و توصیه کودی آن را نیز مشابه توصیه کودی گندم پیشنهاد نموده است.

نویسندگان

علی مرشدی

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری،

مجید فرزان

کارشناس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری، شهرکر

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • شهدی کومله، عباس و اکبر فرقانی. 1378. تعیین مناسب ترین ...
  • گزارش پژوهشی بخش تحقیقات خاک و آب.1369. مرکز تحقیقات کشاورزی ...
  • ملکوتی، محمد جعفر و محمد نبی غیبی.1376. تعیین حد بحرانی ...
  • Cate, R.B. and L. A. Nelson. 1971. A simple statistical ...
  • نمایش کامل مراجع