بررسی همدماهای جذب فسفر در برخی از خاک های همدان و شمال کشور

سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,371

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_288

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

چکیده مقاله:

جذب فسفر بوسیله خاک ها یکی از موضوعاتی است که تحقیقات گسترده ای در مورد آن انجام شده است. قابلیت جذب فسفر تحت تاثیر عوامل متعددی می باشد. این عوامل شامل پ- هاش ، وجود یونهای آهن، آلومینیوم، کلسیم ومقدار مواد آلی خاک می باشد. همدماهای جذب فسفر مقدار فسفر جذب شده را به عنوان تابعی از غلظت فسفر تعادلی نشان داده و با استفاده ا زآن قدرت تثبیت فسفر درخاک ها را می توان تخمین زد. رابطه بین مقدار فسفر جذب شده در واحد وزن خاک و غلظت تعادلی فسفر در محلول در دمای ثابت بوسیله چند معادله همدمای جذب توصیف شده است. سه انگیزه اصلی برای مطالعه نمودارهای جذب وجود دارند: 1- تشخیص ترکیباتی از خاک که در جذب فسفر نقش دارند، 2- پیشگویی مقدارکود فسفره مورد نیاز خاک ها و 3- مطالعه طبیعت فرایندهای جذب فسفر برای شناخت مکانیسم این فرایندها (5). جذب فسفر در خاک ها می تواند به وسیله چندین مدل توصیف شود که همدماهای جذب لانگ مویر، فرندلیش مهم تر از بقیه می باشند (1و2). در معادله فرندلیش انرژی پیوند با افزایش میزان جذب بطور نمایی کاهمش می یابد (1). معادله لانگ مویر ازمعادلات دیگری است که برای توصیف جذب گازها در سطوح جامد پیشنهاد شد، که برای اولین بار بوسیله اولسن و واتاناب به منظور توصیف جذب فسفر در خاک ها به کار گرفته شد(4). مزیت اصلی معادله لانگ مویر این است که می تواند حداکثرجذب فسفر را به وسیله آن تخمین زد (1). این مطالعه به منظور بررسی تعیین مشخصات جذب سطحی فسفر و همچنین مقایسه همدماهای جذب فسفر در دو دمای 15 و 25 درجه سانتی گراد انجام شد.

نویسندگان

سروه سدری

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه بوعلی سینا، همدان

علی اکبر صفری سنجانی

استادیار دانشگاه بوعلی سینا همدان

زاهد شریفی

دانشجوی کارشناسی ارشد مرکز تحقیقات کشاورزی کردستان

محمدحسین سدری

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی کردستان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • شیروانی، م. ژ شریعتمداری. 1381. استفاده از همدماهای جذب سطحی ...
  • Anghiononi I.V., C. Baligar and R.J. Wright. 1996. Phosphorus sorption ...
  • Murphy J., and J.P. Rileg. 1962. A modified single solution ...
  • Olsen S.R. and F.S. Watanabe. 1963. Diffiusion _ phosphorus as ...
  • Sparks D.L. 1995. E nvironmental soil chemistry .Academic press. ...
  • نمایش کامل مراجع