بررسی اثر منبع و سطوح کود نیتروژن در رژیم های مختلف آبیاری بر میزان نیترات باقیمانده خاک های زیر کشت ذرت

سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 898

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_322

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

چکیده مقاله:

نیتروژن مهمترین عنصر جهت تولید محصولات کشاورزی است . این عنصر در خاک تحت تاثیر فرآیندهای مختلفی واقع شده که عملاً ارزیابی درستی از وضعیت نیتروژن قابل استفاده در خاک را مشکل می سازد . یکی از راههای تخمین وضعیت نیتروژن معدنی خاک جهت توصیه های کودی، اندازه گیری نیترات باقیمانده است . (2 و 4) با توجه به تاثیر سوء میزان نیترات خاک در آلودگی محیط زیست و کاهش کارایی مصرف کود نیتروژن ، مصرف صحیح این کود در شرایط رطوبت مختلف جهت به حداقل رساندن آبشویی نیترات اهمیت فوق العاده ایی دارد . نیترات باقیمانده در خاکهای تحت کشت ذرت کاملاً تحت تأثیر خصوصیات خاک از قبیل بافت ، میزان ماده آلی ، آب آبیاری و الگوی بارندگی دارد . (2 و 4) بطوریکه در خاکهای با ماده آلی پائین و بافت سبک ، مساله آبشویی نیترات شدیدتر می باشد . تیکرو هوبس (6) اثر منبع کود نیتروژن را در آبشویی نیترات موثر دانسته اند بطوریکه مقدار نیترات باقیمانده در خاک بعد از کشت در شرایط مصرف کود نیتراته به مراتب بیشترازمنبع آمونیومی است . آساد و همکاران (1) عنوان کردند که تاثیر مصرف سطوح مختلف کود اوره در دو خاک با ماده آلی بالا( 2/0-2/6 درصد ) و بافت سنگین باعث افزایش 46 تا 100 درصد میزان نیترات باقیمانده بعد از آزمایش نسبت به مقدار اولیه می گردد . کوچاریک و بری (5) گزارش کردند که با 30 درصد افزایش مصرف کود نیترمژن در کشت ذرت آبشویی سالیانه نیترات به 56 درصد می رسد اما عملکرد تنها 1 درصد افزایش می یابد . چنانچه میزان نیتروژن مصرفی 30 درصد کاهش یابد ، مقدار نیترات آبشویی شده 42 درصد کاهش نشان می دهد در حالیکه میانگین عملکرد فقط 8 درصد کاهش می یابد . لذا این طرح، با هدف شناخت اثر منبع و سطوح کود نیتروژن در شرایط مختلف رطوبتی بر روی میزان نیترات باقیمانده در خاکهای زیر کشت ذرت به اجرا در آمد

نویسندگان

محمدعلی خودشناس

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی

مسعود دادیور

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • آساد، م، ت و م، خردنام . ع، کامکار حقیقی. ...
  • سماوات، س. 1377. استفاده از حد بحرانی نیترات در پای ...
  • نوشاد، ح و ع، م، رونفی. 1387. بهبود کارایی مصرف ...
  • Blackmer, A.M. 2000. B ioavailability of mayor essential nutrients . ...
  • Kucharik, C.J., and K.R. Brye. 2003. Integrated biosphere simulator (IBIS) ...
  • Teyker, R.H. D. Hobbs. 1992. Growth and root morphology of ...
  • نمایش کامل مراجع