بررسی تنوع و جمعیت سودوموناس های فلورسنت در برخی از خاکهای ایران

سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,753

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_332

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

چکیده مقاله:

ریزوسفر به لایه نازکی از خاک اطـراف ریشـه اطـلاق مـی شـود کـه موجودات زنده آن ناحیه از نظر کمی وکیفی تحت تـاثیر فعالیـت هـای ریشه ( نظیر تـنفس و ترشـحات ریشـه ای ) قـرار دارنـد . بـاکتری هـای ریزوسفری محرک رشد گیاه (PGPR ) به انـواع بـاکتری هـای مفیـد مســتقر در ایــن ناحیــه اطــلاق مــی گــردد (1978,Schroth و Kloepper ) این باکتری ها به دو صورت ” مستقیم “ یعنی تحریک رشد گیاه از طریق مکانیسم های تغذیه ای وفیزیولوژیکی ماننـد تولیـد هورمـون , حل کنندگی فسفات , تسریع فرآیند معدنی شدن و یا ” غیرمستقیم “ یعنی کنترل عوامل بیماری زا از طریق تولید ترکیبات مختلف ماننـد سـیانید , سیدروفور , متابولیت های ضدقارچ و آنتی بیوتیک ها به رشـد بهتـر گیـاه کمک مـی کننـد . سـودوموناس هـای فلورسـنت از مهمتـرین جامعـه میکروبــی ریزوســفر بشــمار مــی رونــد و وجــه تمــایز آنهــا از ســایر سودوموناس ها، تولید پیگمان هایی است که در برابر نـور طـول مـوج کوتاه فرابنفش 254) نانومتر ) بویژه در شـرایط کمبـود آهـن خاصـیت فلورسانس دارند . به این پیگمان های با خاصیت فلورسنت و محلول در آب سیدروفور (siderophore ) و اختصاصـاً در مـورد سـودوموناس هـا پیووردین یـا سـودوباکتین گفتـه مـی شـود . بـرای افتـراق گونـه هـای فلورســنت پــاتوژن هــای گیــاهی از ســایر فلورســنت هــا، از آزمــون آرژینــین دی هیــدرولاز اســتفاده مــی شــود کــه پــاتوژن هــای گیــاهی آرژینین دی هیدرولاز منفی می باشند ( Hendricks وهمکاران، 2001) سویه های گونه P. putida از نظر آزمون های ذوب ژلاتین، استفاده از قند ترهالوز، رشد در دماهای 41 و 4 درجه سانتی گراد به ترتیب منفـی، منفی، منفی و مثبت هسـتند . سـویه هـای گونـه P. fluorescens از نظر آزمون های ذوب ژلاتین، استفاده از قند ترهالوز، رشـد در دماهـای 41 و 4 درجه سـانتی گـراد بـه ترتیـب مثبـت، مثبـت، من فـی و مثبـت مــی باشــند ( Bossis وهمکــاران، 2000 ) ایــن تحقیــق بــه منظــور جداسازی و شناسایی سویه های بومی سـودوموناس هـای فلورسـنت از ریزوسفر گندم مناطق مختلف کشور انجام گردید . این در حـالی اسـت که اطلاع دقیقی از فراوانی، گونه های غالب و وضعیت استقرار آنها بر روی ریشه گندم وجود ندارد .

نویسندگان

میرحسن رسولی صدقیانی

دانشجوی دکتری خاکشناسی دانشگاه تربیت مدرس

حشمت اله رحیمیان

استاد دانشگاه مازندران

کاظم خاوازی

عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات خاک و آب

محمدجعفر ملکوتی

استاد دانشگاه تربیت مدرس

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Bossis. E, P., X. L Lemanceau, _ and L. Gardan. ...
  • Hendricks, D., P. H. A. Sneath and J. G. Holt. ...
  • Hofte, M., K. Y. Seong, E. Jurkevitch, and W. Verstraete. ...
  • Kloepper, J. W. and M. N. Schroth. 1978. Plant gro ...
  • Laemmli, U. K. 1970. Cleavage of structural proteins during the ...
  • نمایش کامل مراجع