تاثیرشوری و SAR محلول غذایی بر روی جذبیت عناصر و ترکیب شیمیایی گوجه فرنگی در محیط کشت پرلیت

سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,007

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_379

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

چکیده مقاله:

گوجه فرنگی از جمله مهمترین سبزیجات دارای ارزش غذایی مناسب برای مصرف کنندگان می باشد . بر اساس آمار رسمی وزارت کشاورزی ایران در سال 1377 ، سطح زیر کشت گوجه فرنگی در حدود 120 هزار هکتار و متوسط تولید 27 تن در هکتار گزارش شده است (2) با توجه به محدودیت های آب و خاک در اکثر نقاط دنیا، از جمله ایران، کشت های گلخانه ای بسیار مورد توجه قرار گرفته است . با استفاده از محیط های کشت بی اثر ( پشم سنگ، خاک اره، پرلیت و … ) به همراه محلول های غذایی مکمل، به دلیل امکان کنترل شرایط رشد و نمو گیاه، عملکرد افزایش یافته و در مصرف کودها و آفت کش های شیمیایی صرفه جویی می شود که این امر باعث کاهش هزینه های تولید و کاهش اثرات سوء مواد شیمیایی بر مصرف کنندگان می گردد (8) امروزه با پیشرفت تکنولوژی، علاوه بر افزایش عملکرد در واحد سطح، افزایش کیفیت محصولات کشاورزی ( از نظر ترکیب عناصر مفید و مضر ) مدنظر قرار گرفته است . شوری و به طور کلی غلظت املاح در خاک یا محیط اطراف ریشه علاوه بر کاهش آب قابل استفاده برای گیاه، موجب بـه هـم خـوردن تعـادل و مقادیر یون ها در اندام های مختلف گیاهی ( برگ، ریشه و میوه ) می شـود، از طرف دیگر قلیائیت یا مقادیر بالای عنصر سدیم در خاک به علـت اثـر رقابتی شدید یون سدیم با سایر عناصر ( بـه خصـوص پتاسـیم و کلسـیم ) مـوجب بـروز اختلالات شدیدی در تعادل یونی انـدام هـای گیـاهی و در نتیجه بهم خوردن ترکیب عناصر مفید و غیر مفید در محصول مـی شـود (.6) هم اکنون آب با کیفیت نامناسب ( دارای SAR و EC بالا ) در اکثر نقاط کشور، به طور گسترده ای استفاده می شود و با توجه به گسترش روز افزون کشت های گلخانـه ای در ایـن منـاطق، تأثیـر شـوری و قلیائیـت محلول های غذایی تهیه شده با آب هایی با کیفیـت نـامطلوب بـر روی جذب عناصر و ترکیب شیمیایی محصولات تولید ی بـه خصـوص گوجــه فرنگی و خیار سبز به خوبی مشـخص نمـی باشـد، لـذا لازم اسـت تـ أثیر شـوری و SAR محل ـول هـای غذای ـی تهیه ش ـده بر جـذب (Uptake ) عناصر و ترکیب شیمیایی میوه گوجه فرنگی مطالعه شود، تحقیـق حاضـر نیز به همین مبنا صورت گرفته است

نویسندگان

امید افلاکی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه خاکشناسی

احمد گلچین

دانشیار گروه خاکشناسی

محمداسماعیل امیری

استادیار گروه باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • نوروی، مهدی. 1380. هیدروپونیک (راهنمای کاشت گیاهان بدون خاک). ترجمه. ...
  • خوگر، زهرا. ارشد، کامران و محمد جعفر ملکوتی. 1379. اثرات ...
  • Adams, P, and L.C., HO. 1995. Differential effects of salinity ...
  • Adams, P., and L.C., HO. 1995. Uptake and di stribution ...
  • Alam, S.M., S.S.M, Nagvi, and A.R., Azimi. 1989. Effect of ...
  • Dorais, M., and A.P. Papadopoulos . 2001. Influence of electrical ...
  • Grattan, S.R., and C.M. Grieve. 1999. Salinity - minearal nutrient ...
  • Hochmuth, G.J., and R.C. Hochmuth. 1996. Keys to successful tOmato ...
  • Willumsen, J., K.K. Peterson, and K. Kaach. 1996. Yield and ...
  • نمایش کامل مراجع