بررسی اثر کاربرد مالچ لاستیکی در افزایش کارایی مصرف آب ( WUE )و برخی خصوصیات کمی محصول در زراعت طالبی

سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,240

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_454

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

چکیده مقاله:

با توجه به خطر جدی خشکی و کمبود آب ب ه ویژه طی سـالیان اخیـر، اتخاذ یک شیوه مدیریتی مناسب برای بهره برداری بهینه از منابع آبی برای تولیـد محصـولات کشـاورزی ضـروری اسـت . اسـتفاده از مـالچ پلاستیکی درون فاروها یکـی از روش هـای مـ ؤثر بـرای بـالا بـردن کارآیی آب آبیاری در زراعت طالبی است که علاوه بر صرفه جـوئی در مصرف آب علفهای هـرز را کنتـرل نمـوده و باعـث کـاهش خسـارت شوری می گردد مزایای استفاده از مـالچ پلاسـتیکی، شـامل افـزایش رانــدمان مصــرف آب، جلــوگیری از ســله بســتن خــاک، افــزایش حاصلخیزی خاک، جلوگیری از نوسانات درجـه حـرارت و تـنش هـای رطوبتی، جلوگیری از تجمع نمـک هـا در سـطح خـاک، جلـوگیری از تماس میوه ها با خاک مرطوب، پیش رس کـردن محصـول، افـزایش سطح سبز مزرعه، جلوگیری از فرسایش خاک و افزایش عملکـرد مـی باشد . ( ریچارد و همکـاران 1987 و موسـوی ).1364 مـالچ پلاسـتیکی شفاف نصب شده در بستر کاشت، تعداد میوه و عملکرد محصول خیـار را در مقایســه بــا تیمــار بــدون مــالچ افــزایش داده اســت ( فاریــاس و همکاران ).1994 نتایج تحقیقات میرزا علیان (1378) که اثرات مالچ پلاستیکی و دور آبیاری را در زراعت طالبی بررسی کرده اسـت نشـان می دهد که تیمار مالچ با دور آبیـاری 7 روز نسـبت بـه زمـین بـدون پوشش با دور آبیاری 7 روز حدود 89 د ر صد افزایش عملکـرد و تیمـار مالچ با دور آبیاری 14 روز نسبت بـه تیمـار شـاهد حـدود 74 در صـد افزایش عملکرد را همراه داشته است . نامبرده نتیجه گیری می کند که با استفاده از مالچ پلاستیکی می توان با تغییر دور آبیاری 7 روز بـه 14 روز، ضمن صرفه جویی در مصرف آب، عملکرد ر ا نیز به میـزان قابـل توجهی افزایش داد . کاشی و حسین زاده (1377) گزارش می کنند کـه مالچ پلی اتیلن با جلوگیری از رویش علف های هـرز و حفـظ رطوبـت خاک، عملکـرد میـوه هندوانـه را بـه میزان 85 در صـد افـزایش مـی دهد . وزن تر اندام های هوایی بوته، تعداد و متوسط وزن میوه و میزان زودرسی محصول به طور معنی داری تحت تأثیر مالچ قرار گرفتند .

نویسندگان

محسن سیلسپور

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی ورامین

پیمان جعفری

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی ورامین

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • کاشی، ع و س، حسین زاده.1377.اثرات مالچ و کاربرد کلسیم ...
  • میرزاعلیان، ع و ع، کاشی. 1378. بررسی اثرات دور آبیاری ...
  • موسوی، ف. و. شایان.1364 .(ترجمه).آب بیشتر برای مناطق خشک. انتشارات ...
  • Farias, M. and A.C. Michel. 1994. Effect of plastic mulches ...
  • Richard, A. and J. Lamont. 1987. Effect of polyethylene mulches, ...
  • نمایش کامل مراجع