ارزیابی آنالیزهای تک عمقی پرمامترگلف جهت تعیین هدایت هیدرولیکی اشباع در بالای سطح ایستابی در خاکی با بافت متوسط

سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,365

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_470

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

چکیده مقاله:

معروفترین و متداول ترین روش اندازه گیری K روش چاهک می باشـد که سالها است به طور معمـول مـورد اسـتفاده قـرار مـی گیـرد [.9] در مناطق خشک و نیمه خشک علی الخصوص در فصـل تاب سـتان سـطح ایستابی معمولاً بسیار پائین بوده و استفاده از روش چاهک امکان پـذیر نخواهد بود . به همین منظور تعدادی روش ها برای انـدازه گیـری K در بالای سطح ایستابی تا کنون معرفی گردیده اند که همیشه با ضعف در مبانی تئوریک یا مشکلات عملی و بالا بودن زمان و هزینه انجا م کـار مواجه بوده انـد [.3] بـا معرفـی روش گلـف توسـط رینولـدز و الریـک (1985) تحول بسیار مهمی در این زمینه صورت گرفت و روش گلـف به دلیل برخورداری از مبانی تئوریـک قـوی، سـرعت عمـل در انجـام آزمایش و هزینه بسیار کم مورد توجه واقع گردیـد [5 و 6] بـه کمـک روش گلف یک نفر قاد ر اسـت بـه تنهـایی هـدایت هیـدرولیکی را در بالای سطح ایستابی در مدت کمتر از یک ساعت برای اغلب خاک هـا به انجام برساند[ 1 و 2 و 5] در روش گلف دو عامل هـدایت هیـدرولیکی اشــباع صــحرایی (Kfs) و پتانســیل فلــوی مــاتریکس ( φm ) از حــل همزمان دو معادله دو مجهولی مربـوط بـه دو عمـق اسـتغراق بدسـت می آیند . با دو عمق استغراق متوالی در یـک چاهـک معادلـه عمـومی پرمامتر گلف به صورت زیر نوشته می شود [فرمولها در متن مقاله] که در آن (H (mارتفاع آب در چاهک، ( Qs (m 3 /s دبی ثابت خروجـی از چاهک، a شعاع چاهک و C عامل شـکل چاهـک کـه بـدون بعـد می باشد . کاربرد روش آنالیز دو عمقـی فـوق در مـواردی کـه خـاک هـا غیریکنواخت و لایه لایه، حاوی درز و شـکاف باشـند، درصـد زیـادی نتایج منفی و غیرمنطقی برای K fs و φm تولید می کند ( رینولـدز و همکاران، ).1992 برای جلوگیری از بروز جواب های منفـی الریـک و همکاران (1989) روش استغراق تک عمقی را پیشنهاد نمودنـد[4 ]. در این روش مقادیرφm K fs و با جایگزین کردن ؟؟ از جدول (1) تعیین می شود .

نویسندگان

حیدرعلی کشکولی

استاد دانشکده مهندسی علوم آب - دانشگاه شهید چمران اهواز

رضا ابن جلال

استادیار دانشکده مهندسی علوم آب - دانشگاه شهید چمران اهواز

روح اله مختاران

کار شناس ارشد شرکت مهندسین مشاور آبیاری و زهکشی شاراب

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • کشکولی، حیدر علی. 1371. اندازه‌گیری همزمان خصوصیات هیدرولیکی خاک در ...
  • مختاران، روح‌الله. 1383. ارزیابی آنالیزهای تک عمقی پرمامترگلف جهت تعیین ...
  • کشکولی. حیدرعلی و محمود مشعل. 1374. مقایسه روش‌های اندازه‌گیری صحرایی ...
  • Elrick. D.E., W.D. Reynolds and K. A. Tan. 1989. Hydraulic ...
  • Reynolds W.D. and D.E. Elrick and B.E.Clothier. 1985. The Constant ...
  • Reynolds. W.D. and D.E.Elrick. 1985. In Situ Measurement of Field ...
  • Reynolds W.D. and W.D. Zcbehuk. 1996. Hydraulic conductivity in a ...
  • Reynolds. W.D., S.R.Vieira and G.C.Topp. 1992. An assessment of the ...
  • Zanger, C.N. 1953. Theory and problems of _ percolations, Eng. ...
  • نمایش کامل مراجع