تأثیر شوری بر جذب و انتقال پتاسیم در پایه های پسته

سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,527

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_474

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

چکیده مقاله:

پسته یکی از محصولات مهم باغی است که علاوه بر مصـارف داخلـی، جایگاه آن ب ه عنوان یکی از منابع ت أمین ارز بـر کسـی پوشـیده نیسـت . مورد کشت و کار پسته در کشور غالب مناطقً ا در حاشیه کویر واقع شـده که یکی از مشکلات عمده آن شوری خاک و آب آبیاری است . با توجـه به بالا بودن میزان گچ در خاک هـای شـور کشـور و کمبـود شـدید آب جهت شستشو و اصلاح خاک، تنها راه اسـتفاده پایـدار از ایـن اراضـی، کشت گیاهان مقاوم به شوری است . پسته از گیاهانی است که مقاومت زیادی در برابـر خشـکی و شـوری از خود نشان می دهد [.3] در مطالعـات انجـام شـده توسـط سپاسـخواه و مفتون [4] از بین پایه های بادامی، کله قوچی و ف ندقی، رقـم فنـدقی بـ ه دلیل قدرت جذب بالا و انتقال زیاد یون های سـدیم و کلـر، نسـبت بـه شوری حساس تر از دو رقم دیگر تشخیص داده شده اسـت . در آزمایشـی دیگر، بر روی گونه های آتلانتیکـا (Pistacia a tlantica) ، تربینتـوس (P. terebinthus )و هیبریـد ایـن دو گونـه، افـزایش شـوری، ب اعـث افزایش نسبت رشد ریشه بـه سـاقه گردیـده و تـا شـوری 12/5 میلـی اکی والان بر لیتر عصاره خاک، انتقال سدیم از ریشه به ساقه بـه شـدت کاهش نشان داده است در حالی که افزایش شوری تـ أثیری بـر غلظـت پتاسیم و منیزیم بافت گیاه نداشته است [.2] بر اساس پژوهش های بـ ه عمل آمده، عم ده ترین نمک موجود در مناطق پسته کاری ایـران، کلـرور سدیم است [.3] هدف از این تحقیق، تعیین مقاومت نسـبی چهـار پایـه P. متداول پسته شامل ارقام بادامی ریـز، قزوینـی و سـرخس از گونـهvera و گونه بنه (P. mutica )و تأثیر نمک کلرور سدیم بـر جـذب و انتفال پتاسیم در آنها بوده است .

نویسندگان

عبدالرحمان محمدخانی

استادیار گروه باغبانی و خاکشناسی دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد

محمدحسن صالحی

استادیار گروه باغبانی و خاکشناسی دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Abbas, M.A., M.E. Younis and W.M. Shukry 1991. Plant growth, ...
  • Picchioni G.A. and S. Miyamota 1990. Salt effects on growth ...
  • Sepaskhah A.R., M. Maftoun, and N. Karimian 1985. Growth and ...
  • Sepaskhah A.R. and M. Maftoun 1988. Relative salt tolerance of ...
  • نمایش کامل مراجع