مطالعه ارزیابی تناسب اراضی محصولات مهم زراعی دردشتهای دمق،چورمق و سراوک استان همدان

سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,590

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_515

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

چکیده مقاله:

در دو دهه اخیر ما شاهد نتایج نامطلوب برنامه های کوتاه مدت تولید محصول بیشتر در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه از قبیل استفاده از اراضی شیبدار یا بهره کشی بیش از اندازه از خاک و مصرف کود و سموم بوده ایم . از این رو نیاز ضروری به تحقیق و آموزش در جهت سامانههای نوین بهره برداری در کشاورزی که بتواند افزایش حاصلخیزی و بهره وری بیشتر از اراضی را بدون به خطر انداختن منابع طبیعی و محیط زیست را داشته باشد، احساس می شود . سالانه حدود 5 تا 7 میلیون هکتار از اراضی کشاورزی و جنگلی در جهان غیر قابل استفاده می گردد .( فائو ، ). 1981 زیرا پس از سالها استفاده نامتناسب کاشت و تولید محصول در آنها اقتصادی نیست . نیاز به استفاده معقول و متناسب از اراضی با توجه به عواقب نامطلوب کاربرد بدون نگرش چند جانبه از اراضی روز به روز روشنتر می شود . بدیهی است دوام پایدار و طولانی هر منبع طبیعی ( خاک ، آب ، جنگل ، مرتع و غیره ) بسته به تناسب بین توان و خصوصیات منبع مورد استفاده با نوع استفاده دارد . افزایش تقاضا برای استفاده متراکم از اراضی و یا بکارگیری اراضی بکر در صورتی معقول می باشد که راههای جلوگیری از خسارت به محیط زیست و تخریب سرزمین از طریق استفاده مناسب از اراضی مطابق توانائی و استعداد آنها به کار گرفته شود . در این مطالعه تناسب اراضی برای محصولات عمده زارعی در استان همدان ( گندم دیم و آبی ، سیب زمینی و یونجه ) به روشهای مختلف ارزیابی تناسب اراضی برای شرایط فعلی و آتی تعیین گردیده است . حالتهای مختلف فامیلی خاک در ارزیابی کیفی تناسب اراضی به منظور تعیین اولویت های اراضی برای بهره برداری بدون در نظر گرفتن عوامل اقتصادی و اجتماعی است . هدف از این تحقیق ارزیابی منطقه مورد مطالعه واقع در هفتاد کیلومتری شمال شرق شهرستان همدان در محدوده روستای دمق، چورمق و سراوک برای محصولات عمده زراعی استان ( گندم دیم، گندم آبی، سیب زمینی و یونجه آبی ) بوده است .

نویسندگان

محمدصادق اسدیان

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • اسدیان، م. ص. 1372. مطالعات اجمالی خاکشناسی و طبقه‌بندی اراضی ...
  • گیوی، ج. 1376، ارزیابی تناسب اراضی برای نباتات باغی _ ...
  • مسیح‌آبادی، م. ح. 1380. ارزیابی تناسب اراضی برای محصولات ...
  • Food and A. gricultural Organization. 1976. A Frame work for ...
  • Jones R. J. A and A. _ Thomas son. 1992. ...
  • Sys, S, E. Van Rast and Y. Debaveye. 1991. Land ...
  • نمایش کامل مراجع