بررسی تغییرات فصلی شوری و حرکت املاح در اراضی تحت کشت نیشکر خوزستان

سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,453

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_523

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

چکیده مقاله:

آبیاری از قدیمی ترین مهارت هایی است که توسط بشر برای افزایش تولید محصولات زراعی بکار گرفته شده است . عملیات آبیاری موجب شور شدن خاک می شود . جنسن گزارش می دهد که از 756 میلیون هکتار اراضی قابل کشت بیش از 50 میلیون آن شور شده است (4) سالیانه در حدود 10000 ایکر خاک به دلیل شور شدن از انتفاع خارج می شود (6) حتی با مدیریت خوب در حدود 33 درصد از اراضی قابل آبیاری دنیا در معرض شوری هستند (5) در خوزستان اراضی تحت کشت نیشکر، قبل از کشت آبشویی شده و هدایت الکتریکی عصاره اشباع خاک با در 3/2 dS/ m سانتیمتری ) به حدود 90) آنها تا عمق توسعه ریشه نظر گرفتن کاهش 10 درصدی محصول (1 و 3) تقلیل داده می شود . برگشت شوری خاک از عواملی است که اثرات نامطلوبی بر رشد نی و کیفیت عصاره نیشکر دارد . به همین دلیل لازم بود که وضعیت برگشت شوری ( بر اثر آبیاری شور و یا صعود سطح ایستایی به منطقه ریشه ) تحت کنترل و مراقبت شدید قرار گیرد . با توجه به اینکه هدایت می رسد این 2/5 dS/ m الکتریکی آب در طول دوره آبیاری به بیش از امر می تواند سبب شوری مجدد خاک شده و بر رشد گیاه و تولید محصول اثر می گذارد . هدف از انجام این آزمایش، بررسی حرکت و تغییرات غلظت املاح در منطقه ریشه نیشکر دو مزرعه کشت اول Plant و راتون در کشت و صنعت امیرکبیر یکی با روش آبیاری محدود شده (26400 مترمکعب در هکتار ) و مزرعه دیگر با روش آبیاری توصیه شده توسط مشاورین طراح شبکه آبیاری و زهکشی (33000 مترمکعب در هکتار ) می باشد .

نویسندگان

مریم جوادزاده

کارشناس ارشد خاکشناسی مرکز تحقیقات نیشکر

عبدعلی ناصری

استادیار گروه آبیاری و زهکشی دانشگاه بوعلی سینا همدان

سیروس جعفری

دانشجوی دکتری خاکشناسی دانشگاه شیراز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • مهندسین مشاور یکم _ 1370. مطالعات مرحله اول طرح توسعه ...
  • کمیته ملی آبیاری و زهکشی ایران . 1378. استفاده از ...
  • F.A.O., 1973. Water quality for agricultur _ iIrrigation and Drainge ...
  • Jensen, M.E. 1984. Design and operation of farm irrigation system. ...
  • Rowell, D.L. 1994. Soil Science: Methods and Application. Longman, Harlow. ...
  • Institute of Irrigation Studies. University of 6- Wilkinson, F.M. 1988. ...
  • نمایش کامل مراجع