ارزیابی کیفی تناسب اراضی برای کشت آبی محصولات گندم، پنبه و سویا درمنطقه گرگان

سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 3,487

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_536

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

چکیده مقاله:

یکی از عوامل اصلی و شناخته شـده توسـعه پایـدار کشـاورزی، بکـار گرفتن اراضی به تناسب پتانسیل آنها برای مناسبترین نـوع بهـره وری است که اصطلاحا بـه آن تناسـب اراضـی یـا (Land suitability) می گویند . بنابراین استفاده از اراضی بر اساس امکانات بالقوه و بالفعـل آنها در قالب مطال عات تناسب اراضـی بایـد انجـام گیـرد . در مطالعـات تناسب اراضی برای کشاورزی، شرایط فیزیکـی منطقـه مـورد بررسـی قرار گرفته و با نیازهای اکولوژیکی گیاهان مورد نظـر مقایسـه شـده و بعد کلاس های تناسب فیزیکی اراضی تعیین می شوند . در این تحقیق ارزیابی تعیین کیفی تناسب اراضی بر ای کشت آبی گندم پنبـه و سـویا در محدوده گرگان – آق قلا مورد مطالعه قرار گرفته که هدف از ایـن ارزیابی شناخت توانمندی های اراضی و اختصـاص آنهـا بـه بهتـرین و سودآورترین نوع بهره وری است . در نیمه دوم قرن بیستم، روش هـای متعددی برای ارزیابی اراضی شده است که از آن جمله مـی تـوان بـه روش های طبقه بندی قابلیت اراضی به روش وزارت کشاورزی ایالات متحده آمریکا، روش پارامتریک برای ارزیابی فاریـاب و روش ارزیـابی اراضی برای نباتات زراعی خاص ( طبقه بندی تناسب اراضی بـه روش فائو ) اشاره کرد . که از آن میان روش فـائو بیشـترین کـاربرد را داشـته است . ایوبی و همکاران تناسـب کیفـی و کمـی اراضـی منطقـه بـرآن اصفهان را برای چهار تیپ بهره وری گندم آبی، جو، ذرت و بـرنج بـه دو روش محدودیت ساده و روش پـارامتری ریشـه دوم انجـام دادنـد . مطالعات کیفی نشان داد که مهمترین عامل محدود کننده برای تولیـد این محصولات شوری می باشد (1).

نویسندگان

صدیقه علائی

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر دانشجوی دکتری علوم و ت

شهلا محمودی

دانشیار گروه خاکشناسی دانشگاه تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • ایوبی، ش. ا، ج، گیوی، _ _ جلالیان، وا.م امینی.1381. ...
  • بنایی، م.ح. 1352. گزارش خاکشناسی و طبقه بندی اراضی و ...
  • بنایی، م.ح. 1377. نقشه رژیم رطوبتی و حرارتی خاکهای ایران. ...
  • گیوی، جواد. 1376. ارزیابی کیفی تناسب اراضی برای محصولات زراعی ...
  • موحدی نایینی، س.ع. 1372. ارزیابی تناسب اراضی محصولات مهم زراعی ...
  • ناصری. م. ی. 1368. مطالعه اثرات اقلیم و توپوگرافی در ...
  • - FAO. 1983. Cuidelines : Land evaluation for rainfed agriculture. ...
  • - Sys. C.E Vanranst and. J. Debaveye. 1993. Land evalution ...
  • نمایش کامل مراجع