بررسی شدت و یکنواختی بارش در شبیه ساز باران و فرسایش پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری کشور

سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 3,378

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_598

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

چکیده مقاله:

با توجه به وضعیت حاد و بحرانی فرسـایش در ایـران، انجـام فعالیـت های گسترده ای از دیدگاه های تحقیقات و اجرا ضروری است . در این راستا، در سال های اخیر شبیه سازی باران بـه طـور وسـیعی در شـناخت فرسایش خاک و فرایندهای مربوط به آن مورد استفاده قرار مـی گیـرد . مهمترین مزایای اسـتفاده از شـبیه سـازهای بـاران سـرعت در عمـل، کارایی، قابلیت کنترل و انعطاف پذیری بیشتر نسبت به بارانهای طبیعی است (3) اخیراً پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری شبیه ساز بـارانی، طراحی کرده که بـا توجـه بـه خصوصـیات ویـژه ای کـه دارد از نظـر فعالیتهای تحقیقاتی و آموزشی حائز اهمیت است . از جملـه قابلیتهـای آن می توان به تولید باران از ارتفاع 8 متری و برخورد قطرات به سطح فلوم با سرعت حد و زاویه برخـورد عمـودی، توانـایی در تولیـد مجـدد الگوی بارش، امکان تعویض و افزایش نازلهـا، شـیب پـذیری فلـوم بـا طول 6 متر - که بزرگترین فلوم شبیه ساز فرسـایش در کشـور اسـت - اشاره کرد . مجموعة این ویژگیها و قابلیتها، آزمایشگاه شبیه ساز باران و فرسایش این پژوهشکده را به عنـوان کـاملترین و بهتـرین شـبیه سـاز باران در کشور مطرح می سازد . با استفاده از این شبیه سـاز و بـه علـت تحت فشار بو دن سیستم، می توان شدتهای متفاوتی از باران را با توجه بـه شـرایط اقلیمـی کشـور تولیـد نمـود . شـبیه سـازهای تحـت فشــار کاربردهای متنوع و دامنة تغییر شدت بیشتری نسبت به شبیه سـازهای از نوع مولد قطره دارند . در این شبیه سازها شدت بـاران بـا قطـر منفـذ نازلهــا، فشــار هیــدرولیکی، فاصــله بــین نازلهــا و حرکــت آنهــا تغییــر می کند (1) نتایج اندازه گیری قطر قطراتی که به سرعت حد خود رسیده باشند، نشان از همبستگی بالای انرژی باران با شدت آن دارد (2) لـذا، دستیابی به شدت های نزدیک به بـاران طبیعـی، قابلیـت شـبیه سـازی انرژی جنبشی باران را نیز میسر مـی سـ ازد . در ایـن تحقیـق شـدت و یکنواختی بارش سیتم مذکور در فشارهای مختلف باران بررسـی شـده است .

نویسندگان

مجید محمودآبادی

کارشناس ارشد پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری و دانشجوی دکتری خاکشناسی،

محمود عربخدری

مربی پژوهشی، پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری . تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • . Blanquies, J., Scharff, M. and Hallock, B. 2003. The ...
  • !. Kinnell, P. I.A. 1981. Rainfall intensity- kinetic energy relationships ...
  • _ Meyer, L. D. Rainfall simulators for soil conservation research. ...
  • _ Solomon, K. 1979. Variability of sprinkler coefficient of uniformity ...
  • نمایش کامل مراجع