بررسی تغییرات نسبت Po و Pi در بخش فسفر قابل جذب در خاکهای تحت کشت یونجه

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,362

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_050

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

چکیده مقاله:

تجمع و فعالیت شکلهای مختلف فسفر معدنی و آلی و چرخه فسفر آلی در خاکها میزان عرضه فسفر قابل استفاده گیاه را در محلول خاک از طریق واکنش های مختلف شیمیایی و بیوشیمییایی کنترل می نمایند . میکروارگانیسم های خاک نیز از طریق کنترل فرآیندهای معدنی شدن و تثبیت بیولوژیکی بر میزان بازگردان و چرخه فسفر در خاک تاثیر می گذارند ). 1) مطالعات انجام شده در مورد تغییرات فصلی و مکانی فسفر خاک از طریق اندازه گیری فرمهای مختلف آن نشان داده است که تغییرات این عنصر در خاک تابع شرایط شیمییایی و میکروبیولوژیکی بوده و می تواند سریع باشد، اگر چه ارزیابی کمی میزان این تغییرات با مشکلات زیادی مواجه بوده است . روشهای تجربی با استفاده از عصاره گیرهای مختلف به منظور تخمین فرم های مختلف فسفر با توجه به تنوع خاکها ارائه شده است که دارای محدویت ها و مزایایی هستند و در این بین بسیاری از محققین همبستگی خوبی بین فسفر قابل استخلاف با محلول بی کربنات سدیم 0/5 مولار ( روش اولسن ) و فسفر قابل جذب گیاه بخصوص در خاکهای آهکی و در شرایط مختلف بهره برداری گزارش نموده اند ).5) تغییرات فصلی، شرایط محیطی و نوع کشت در دینامیک فسفر قابل جذب گیاه تاثیر گذاشته و انتظار می رود که بتواند نسبت فسفر آلی (Po) به فسفر معدنی (Pi) را در کوتاه مدت تغییر دهد . اگر چه مقدار فسفر آلی در خاک به تدریج تغییر می نماید اما بخشی از این فسفر که بصورت لبایل و قابل استفاده گیاه است می تواند سریعتر تحت تاثیر قرار گیرد . در اندازه گیری فسفر قابل جذب توسط شاخص اولسن تفکیک عصاره به دو بخش آلی و معدنی و ارزیابی تغییرات آن در شرایط مختلف می تواند اطلاعات دقیق تری در جهت بهره برداری از خاک فراهم و سهم فسفر آلی را در تامین فسفر قابل جذب گیاه روشن نماید .

نویسندگان

حسین میرسیدحسینی

استادیار گروه مهندسی علوم خاک دانشکده آب وخاک دانشگاه تهران

طاهره مسلمی کلوانی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مهندسی علوم خاک دانشکده آب وخاک دانشگاه ت

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Guo, F., Yost, R. S..Hue, N. V., Evensen, C. I. ...
  • Hedley, M. J., Stewart, J. W. and B. S. Chauhan. ...
  • Richards, J.E., Bates, T.E. and S.C. Sheppard. 1995. Changes in ...
  • Turner, B. L. and P. M. Haygarth. 2002. Changes in ...
  • نمایش کامل مراجع