تعیین دامنه رطوبتی با حداقل محدودیت (LLWR) و مقایسه آن با آب قابل استفاده گیاه در برخی از خاکهای استان همدان

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,748

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_074

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

چکیده مقاله:

رطوبت قابل استفاده گیاه ) ) Available water content, AWC بین دو حد رطوبتی FC و PWP نگهداشته میشود . با توجه به محدودیت تهویه خاک در رطوبتهای بالا از یک طرف و محدودیت مقاومت مکانیکی خاک در برابر رشد ریشه از طرف دیگر، رشد گیاه، تنها در دامنهای از رطوبت خاک، با محدودیت رو به رو نیست که دامنه رطوبتی بدون محدودیت ) ) Non- Limiting Water Range, NLWR نامیده میشود [.4] در این تعریف تنها پارامترهای، پتانسیل ماتریک، تهویه و مقاومت مکانیکی خاک در نظر گرفته شده است، در حالیکه عوامل محیطی و شرایط متغیر مزرعهای نیز در رشد گیاه تأثیردارد . به همین دلیل برای در نظر گرفتن تأثیر سایر عوامل به ویژه شرایط محیطی بر رشد گیاه، به جای واژه NLWR ، دامنه رطوبتی با حداقل محدودیت ) ) Least Limiting Water Range, LLWR تعریف شده است . این دامنه، محدودهای از مقدار رطوبت خاک است که در آن رشد گیاه در ارتباط با پتانسیل آب، تهویه و مقاومت LLWR اثر بافت و چگالی ظاهری خاک را بر [6] .[ زو و همکاران 3] مکانیکی خاک با کمترین محدودیت روبهرو است LLWR از مفهوم [1] را گزارش کردند . همچنین بتز و همکاران LLWR بررسی و رابطه معکوس بین چگالی ظاهری و برای بررسی اثرات خاکورزی بر ویژگیهای فیزیکی خاک استفاده نمودند . این محققین گزارش کردند که با افزایش تراکم خاک LLWR کاهش مییابد . توجه به مفاهیم NLWR و LLWR در مورد رشد گیاه مربوط به دهه اخیر است . در این زمینه علاوه بر همسویی بسیاری از نظرات، گزارشهای ضد و نقیض هم به چشم میخورد . این پژوهش با هدف بررسی ویژگیهای خاک، مانند چگالی ظاهری، درصد رس و مواد آلی بر LLWR در برخی از خاکهای همدان انجام شده است .

نویسندگان

اکرم نصرتی میاندوآب

دانشجوی کارشناسی ارشد خاکشناسی دانشگاه بوعلی سینا

علی اکبر محبوبی

دانشیار گروه خاک شناسی دانشگاه بوعلی سینا

محمدرضا مصدقی

استادیار گروه خاکشناسی دانشگاه بوعلی سینا همدان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Betz, C.L., Allmaras, R.R., Copeland, S.M. and Randall, G.W.1998. Least ...
  • Busscher, W.J. 1990. Adjustment of flat-tipped penetrometer resistance data to ...
  • da Silva, A., Kay, B.D. and Perfect. E. 1994. Chara ...
  • Letey, J. 1985. Relationship between soil physical properties and crop ...
  • Van Genuchten, M.Th. 1980. _ closed-form equation for predicting the ...
  • Zou, C., Sands, R., Buchane, G. and Hudson, L. 2000. ...
  • نمایش کامل مراجع