مدیریت نیتروژن در مزارع لوبیای تلقیح شده با مایه تلقیح ریزوبیوم

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,172

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_134

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

چکیده مقاله:

سیستم تثبیت بیولوژیک ازت اقتصادی ترین و موثرترین روش برای تدارک نیاز ازتی گیاهان لگوم می باشد . در برخی موارد با توجه به شرایط گیاه میزبان , سویه ریزوبیوم همزیست و شرایط خاکی , مقدار تثبیت ازت برای تکافوی نیاز ازتی گیاه کافی نبوده و لذا استفاده از مقادیر کود ازتی ضرورت دارد . با انجام این عملیات کود دهی تکمیلی ضمن حفظ راندمان تثبیت بیولوژیک ازت می توان عملکرد گیاه را تا حد ممکن افزایش داد . اسدی رحمانی و همکاران (1) در آزمایشات گلخانه ای و مزرعه ای ملاحظه کردند که از بین حدود 83 سویه باکتری همزیست لوبیا , 30 درصد آنها سبب افزایش عملکرد نسبت به شاهد گردیدند . همچنین در آزمایشات مزرعه ای انجام شده ملاحظه شد که در اثر تلقیح لوبیا چیتی رقم Cos-16 در زمان %50 گلدهی تعداد و وزن گره ها بطور معنی داری بیشتر از تیمار شاهد بود . همچنین بهترین تیمار تلقیحی سبب %88 افزایش در عملکرد نسبت به شاهد شد ) ).1 بر اساس نظر برخی محققین مانند گیلر (1991) در بسیاری از موارد مقادیر ازت تثبیت شده توسط لوبیا حداکثر می تواند پاسخگوی 70 درصد از نیازهای ازتی گیاه باشد لذا برای حصول حداکثر عملکرد باید مقادیری از کود ازتی به عنوان مکمل افزوده گردد . در این تحقیق همبستگی ضعیفی بین نیتروژن بومی خاک و نیتروژن کود جهت برآورد کارایی سیستم در شرایط مختلف بدست آمد . در این طرح سطوح نیتروژن استارتر و روشهای مصرف خاکی و محلولپاشی نیتروژن درمزرعه لوبیای تلقیح شده با دو سویه موثر ریزوبیوم مطالعه شد .

نویسندگان

محمدعلی خودشناس

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی

مسعود دادیور

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی

جواد قدبیک لو

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • اسدی رحمانی, ه , میترا افشاری , فریدون نورقلی پور ...
  • Barron. J.E., R.J. Pasini., D.W. Davis., D.D. Stuthman and P.H. ...
  • نمایش کامل مراجع