استفاده از لجن فاضلاب در فرآیندتولید ورمی کمپوست

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,722

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_173

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

چکیده مقاله:

کود های بیولوژیک به عنوان دریچه ای جدید برای حذف کود های آلی ازچرخه کشاورزی است . یک راه حل برای افزایش مواد آلی خاک های زراعی، استفاده از کود های آلی از قبیل کود حیوانی و کود سبز و کود های بیولوژیک مانند ورمی کمپوست ) ) vermicompost می باشد . [1] ورمی کمپوست فناوری استفاده از انواع خاصی از کرمهای سطحیزی خاک است که به دلیل توان رشد و تکثیر بسیار بالا و پتانسیل قابل توجه برای مصرف انواع مواد آلی زاید، این قبیل مواد را به کود بیولوژیک تبدیل می کند . [5,4] تولید ورمی کمپوست از دو جهت اهمیت دارد، نخست اینکه حجم زیادی از مواد زاید آلی با این روش بازیافت می شود و از نقطه نظر اقتصادی و زیست محیطی مهم است . دوم اینکه استفاده از ورمی کمپوست تولید شده در اراضی کشاورزی سبب بهبود کیفیت خاک و رشد گیاهان می شود که صرفه اقتصادی فراوانی را می تواند به دنبال داشته باشد . با توجه به محدود بودن منابع کودهای دامی استفاده از منابع کودهای آلی نظیر لجن فاضلاب امری مطلوب است . لجن فاضلاب به عنوان منبع غنی از عناصر مورد نیاز گیاه میباشد . به همین علت به عنوان کودی ارزان قیمت مورد توجه کشاورزان قرار کرفته است . در خاکهای ایران مرکزی که بیشتر تحت تاثیر اقلیم خشک و نیمه خشک کمبود آهن و روی مشاهده میشود استفاده از لجن فاضلاب مفید است . [2,3] اخیراً در ایران پژوهشهایی در مورد جنبه های شیمیایی و فیزیکی استفاده از لجن فاضلاب در زمینهای کشاورزی صورت گرفته ولی توجه کمتری به تولید کودهای بیولوژیک از این مواد شده است . این تحقیق با هدف امکان استفاده از لجن فاضلاب برای تولید ورمی کمپوست صورت گرفت .

نویسندگان

سیدمحمد یحیی بیدکی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم خاک دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان

مجتبی نوروزی مصیر

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم خاک دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • آجوان زاده، م. گلچین، ا.لامعی هروانی، ج.1378. بررسی تاثیر متقابل ...
  • هودجی، م.، م.ج. عابدی، م. افیونی و ف. موسوی. تاثیر ...
  • Afyuni. M., I. Khadivi, H. _ hariatmadari, F. Nourbakhsh. 2005. ...
  • Atiyeh, r.m. , etal.200 1 .Bioresource technology.1 8, 1 1-20 ...
  • Sparks D.L., Page and Sumner M.E. 1996. Part3, Chemycal Methods, ...
  • Arancon, N.Q. , etal _ 2004 .Bioresources echnology.93, 145-1 53 ...
  • Atiyeh, r.m. , etal.200 1 .Bioresource technology.1 8, 1 1-20 ...
  • نمایش کامل مراجع