بررسی تغییرات هدایت الکتریکی، ظرفیت تبادل کاتیونی و واکنش خاک در خاکهای شالیزار واقع در واحدهای مختلف فیزیوگرافی در استان گیلان

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,854

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_185

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

چکیده مقاله:

خاک به عنوان بستر تولید از اهمیت ویژه ای برخوردار است که برای بهره وری مناسب از آن شناخت خاک ها و اطلاع از قابلیت و محدودیت های آن راهگشای استفاده بهینه از این ثروت ملی است . بهره برداری مناسب و حفاظت از منابع خاک در صورتی امکان پذیر است که کلیه خصوصیات آن بررسی و مورد شناسایی قرار گیرد، برای نیل به چنین اهدافی ضروری است که به تحقیقات علمی و پایه خاکشناسی اهمیت بیشتری داده شود چرا که طرحها و تحقیقات بعدی بایستی بر پایهها و چهارچوب محکم علمی و منطقی قرار گیرد و نه بر پایههای حدس و گمان . یکی از مناطقی که نیاز به تحقیقات گسترده و دقیقتر دارد خاکهای زیر کشت برنج در استان گیلان است . مطالعاتی در دنیا به منظور بررسی خاکهای شالیزاری صورت گرفته است اما غالباً این مطالعات با شرایط شالیزارهای شمال ایران از نظر اقلیمی و مواد مادری متفاوت است . پونامپروما با مطالعه خاکهای شالیزار گزارش کرد که افزایش هدایت الکتریکی در خاک شالیزار با زهکشی ضعیف ( اراضی پست ) نسبت به خاک شالیزار با زهکشی خوب ( اراضی مرتفع ) احتمالاًًًًً به تبدیل شدن اکسیدهای آهن و منگنز به Fe 2+ و Mn 2+ در شرایط احیایی مربوط میشود [.6] کیوما (1985) نمونه خاکهایی از شالیزارهای مختلف مناطقی از آسیا را بررسی کرد که میانگین pH در این خاکها حدود 6 بوده است، ایشان pH های کمتر از 5 را در ارتباط با حضور مقادیر زیاد خاکهای پیتی ( توربی، یا رسوبات پیتی متمایل به سیاه ) دانست . تفاوت در مقدار بارندگی و تغییرات فصل خشکی و بارانی باعث تفاوتهایی در میانگین pH این مناطق شده است [.2] وی همچنین گزارش کرد که ظرفیت تبادل کاتیونی در نمونه خاک شالیزارهای آسیا حدود 18/6 سانتیمولبار بر گیلوگرم خاک بوده است . بطوریکه خاکهای شالیزاری اندونزی و فیلیپین به دلیل وجود مقدار زیاد رسهای 2 به 1 دارای .[2] بالایی هستند CEC هدف از این مطالعه بررسی خصوصیات EC, CEC و pH خاکهای شالیزار در واحدهای مختلف فیزیوگرافی در یک ردیف پستی و بلندی از مناطق مرتفع تا حاشیه دریای خزر در بخش مرکزی گیلان میباشد .

نویسندگان

جواد سیدمحمدیمرشت

دانشجوی سابق کارشناسی ارشد . رشت، جاده رشت - قزوین، دانشگاه گیلان، دانش

مهدی عاکف

استادیار دانشکدهکشاورزی دانشگاه گیلان

حسن رمضاپور

استادیار دانشکدهکشاورزی دانشگاه گیلان

کامران افتخاری

عضو هیات علمی موسسه تحقیقاتخاک و آب

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • FAO. 1997. Guidelines for soil profile description. FAO, Remo, 79pp. ...
  • Kyuma, K. 1985. Fundamental characteristics of wetland soils. P.191-206. In: ...
  • Miller, R.H. and D.R. Keeney. 1989. Methods of soil analysis. ...
  • Mitsuchi, M. 1960. Profile differentiation of surface water type paddy ...
  • P O nnamperuma, F.N. 1972.The chemistry of submerged soils. Adv.Agron. ...
  • P O nnamnperumna, F.N. 1978 _ E lectrochemic al change ...
  • نمایش کامل مراجع