بررسی تغییر پذیری مکانی و همبستگی برخی خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک سطحی به کمک تکنیک زمین آمار ( مطالعه موردی : بخشی ازاراضی شمال آق قلا )

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,923

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_212

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

چکیده مقاله:

خصوصیات خاک متغیرهای پیوسته ای هستند که تغییرات مکانی از خود نشان می دهند . برای بررسی آنها می توان از زمین آمار استفاده نمود . زمین آمار شاخه ای از علم آمار کاربردی است که قادر به در نظر گرفتن جزء وابسته به مکان تغییرات است و به برآورد خصوصیت موردنظر مکانی که نمونه برداری نشده با استفاده اطلاعات نقاط نمونه برداری شده با تخمینگر های آماری خود می پردازد واز این جهت نسبت به آمار کلاسیک دارای برتری می باشد . بررسی همبستگی مکانی، انتخاب بهترین الگوی تغییر نما جهت استفاده از آن در کریجینگ به روش صحت تخمین و آنالیز خطا، میانیابی خواص خاک و تعیین فواصل بهینه نمونه برداری جهت مطالعات بعدی از جمله قابلیت های این روش آماری است . امینی (1378) وجود همبستگی بالای بین کلرو هدایت الکتریکی خاک را نشان داد وبرای متغیر های کلر مدل کروی با دامنه 1000 متر، هدایت الکتریکی خاک با دامنه 1,3 کیلومترو برای ازت نیتراتی مدل کروی با دامنه 400 متر را پیشنهاد داد . لوپز - گرانداس وهمکاران (2003) از میان خصوصیات فیزیکی و شیمیایی تغییرات مکگانی را از 21,2 متری برای pH تا 74,5 متری برای سیلت در منطقه مونکلوا تعیین کردند . سان و همکاران (2003) نشان دادند که تغییرات خصوصیات خاک از جمله pH ، ماده آلی و فسفرو پتاسیم در بازه زمانی 12 سال بیشتر مکانی بوده تا زمانی، و بیشترین تغییرات مکانی را به pH وکمترین تغییرات را به دیگر خصوصیات در منطقه ای در چین ارتباط دادند . در این تحقیق به بررسی ساختار مکانی متغیر های رس، سیلت، شن و وزن مخصوص ظاهری، از پارامترهای فیزیکی خاک خاک و آهک و ماده آلی و pH از خصوصیات شیمیایی خاک و تعیین همبستگی مکانی بین متغیر های فوق درمنطقه مورد نظر می پردازد .

نویسندگان

تکتم تاچگردان

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه خاکشناسی، دانشکده علوم زراعی، دانشگاه ع

شمس الله ایوبی

استاد یار گروه خاکشناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان

فرهاد خرمالی

استاد یار گروه خاکشناسی، دانشکده علوم زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و م

شعبان شتایی

استاد یار گروه جنگلداری، دانشکده جنگلداری، دانشگاه علوم کشاورزی و من

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • حسنی پاک، ع. ا. 1377، زمین آمار(ژئواستاتیستیک)، انتشارات دانشگاه تهران، ...
  • امینی، م. 1378، بررسی زمین آماری شوری و قلیائیت در ...
  • Sun, B., SH. Zhou, Q .Zhao, 2003 , Evaluation of ...
  • Burgess, T. M.& R.Webster. 1980.Optimal interpolation and Isarithmic mapping of ...
  • نمایش کامل مراجع