بررسیمیکرومورفولوژیکی اثرات طولانیمدت کشت نیشکر برخواص فیزیکوشیمیایی خاک

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 916

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_238

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

چکیده مقاله:

نیشکر گیاهی دائمی و از خانواده گرامینه هاست که سهم قابل ملاحظه ای از شکر مورد نیاز بشر را تولید میکند . تامین نیازهای تغذیه ای گیاه بطور مطلوب توسط خاک زمانی مهیا میشود که خاک از نظر خواص شیمیایی و فیزیکی محدودیتی نداشته باشد . با این وجود یکسری از عوامل خارجی وجود دارند که می توانند این خواص را از حالت مطلوب خود خارج سازند . این گیاه با توجه به داشتن نیاز آبی فراوان 30) هزار متر مکعب سالیانه در هر هکتار ) و مکانیزه بودن آن در مراحل مختلف کاشت، داشت و برداشت، بیشتر از هر گیاهی بر خواص فیزیکی و شیمیایی خاک اثر گذار بوده و باعث ایجاد تغییراتی در خصوصیات آن می گردد . در حقیقت انجام آبیاری های فراوان باعث ایجاد آبشویی در خاک گردیده و بدنبال آن تشکیل سخت لایه ها می گردد همچنین وجود این رطوبت دائمی و انجام کشت و کار در طولانی مدت در این اراضی باعث تسریع در فرایندهای خاکساری می گردد که می تواند کلیه خصوصیات خاک از جمله بافت، CEC ، درصد رس و مواد آلی و ... را تحت تاثیر قرار دهد . از سوی دیگر با مکانیزه شدن کشاورزی و افزایش تعداد تردد، تنشهای وارده و نهایتا تراکم خاکهای کشاورزی نیز افزایش یافته است که در این راستا تنشهای وارده به خاک در مزارع نیشکر بیشتر از مزارع دیگر است . زیرا اولا بهره برداری از اراضی تحت کشت نیشکر نیاز به استفاده از ماشین آلات سنگین در مراحل مختلف تهیه زمین، حمل و برداشت نیشکر را دارد . ثانیا تردد ماشین آلات در زمانی صورت میگیرد که خاک مرطوب است و بدین جهت پتانسیل تراکم پذیری آن افزایش یافته و با نیروی کمتری متراکم می گردد . تراکم ایجاد شده نیز به نوبه خود باعث کاهش نفوذ پذیری خاک، کاهش درصد خاکدانه های پایدار، افزایش جرم مخصوص ظاهری افزایش مقاومت نفوذ سنجی، کاهش تخلخل خاک و نهایتا کاهش رشد گیاه و عملکرد محصول خواهد شد

نویسندگان

فردین حامدی

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کرمانشاه

کیومرث صیادیان

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کرمانشاه

شاهرخ فاتحی

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کرمانشاه

محمود شریعتمداری

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کرمانشاه

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • De Beer, G., J.C. Hudson, E. Merer J.S. Torres. 1993. ...
  • De Boer, H.G. 1993. The effect of mechanical harvesting on ...
  • Hamblin. A. 1987. He effect of tillage On soil physical ...
  • Whitlow, R. 1988. Basic Soil Mechanics. Longman Scientific and Technical, ...
  • نمایش کامل مراجع