تعیین نیاز کودی خرمای کبکاب در استان بوشهر

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,392

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_283

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

چکیده مقاله:

استان بوشهر یکی از مهمترین مناطق تولید خرما در کشور محسوب می شود و کمبود برخی از عناصر غذایی از جمله ازت، فسفر، پتاسیم، آهن، روی، منگنز و مس در اغلب خاکهای تحت کشت این گیاه در استان شایع می باشد . دانش نیا با مطالعه اثرات سطوح مختلف عناصر غذایی ازت، فسفر و پتاسیم بر عملکرد خرمای شاهانی در جهرم گزارش نموده است که کاربرد ازت و یا فسفر به تنهایی تأثیر معنی داری بر افزایش عملکرد محصول نسبت به تیمار شاهد نداشته است اما کاربرد همزمان 250 گرم ازت خالص و 160 گرم فسفر P2O5 حداکثر تأثیر را بر افزایش عملکرد محصول داشته و بمیزان 49/9 درصد سبب افزایش در عملکرد محصول خرما شده است . در یک طرح تحقیقاتی که در خصوص تأثیر عناصر غذایی کم مصرف بر عملکرد و کیفیت خرما در بندرعباس انجام گرفت گزارش شده است که کاربرد عناصر غذایی کم مصرف آهن، روی، مس و منگنز تأثیر معنی داری بر عملکرد خرما در ایستگاه میناب نداشته است اما در ایستگاه حاجی آباد کاربرد 400 گرم سولفات منگنز سبب افزایش عملکرد محصول از 49/58 کیلوگرم در درخت در تیمار شاهد به 78/8 کیلوگرم در درخت شده است الجابری و همکاران با اعمال طوح 300 ، 600 و 900 گرم ازت از منبع نیترات آمونیم بر خرمای رقم خسب Khasb در العین امارات گزارش نموده اند که مصرف ازت سبب افزایش فروت ست و وزن و حجم میوه شده است . ما درصد وزن خشک میوه نسبت به شاهد کاهش یافته است . وی مصرف سالیانه 600 گرم ازت جهت هر درخت خرمای رقم خسب را در منطقه العین طی چهار مرحله از اکتبر تا آوریل توصیه نموده است . با توجه به نقش و اهمیت عناصر غذایی در عملکرد و کیفیت محصولات کشاورزی از جمله خرما و کمبود برخی از این عناصر در خاکهای استان بوشهر لذا این طرح تحقیقاتی بمنظور بررسی اثرات عناصر غذایی ازت، فسفر، پتاسیم، آهن، روی، منگنز و مس بر عملکرد و کیفیت خرمای کبکاب که رقم غالب منطقه می باشد بمرحله اجرا در آمد .

نویسندگان

مختار زلفی باوریانی

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان بوشهر

رحیم خادمی

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان بوشهر

مهرداد نوروزی

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان بوشهر

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • دانش نیا، سید عبدالعظیم. 1379. بررسی و تعیین اثر ازت، ...
  • مقیمی، ابوالحسن. 1378. بررسی اثر عناصر غذایی میکرو بر کمیت ...
  • Al- Jububri, H.J., M.A. Al - Afifi, H. Al - ...
  • نمایش کامل مراجع