مطالعه برهمکنش اثرآب ، منبع و سطوح مختلف کود نیتروژن بررشد و عملکرد ذرت سیلویی در استان مرکزی

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,228

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_296

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

چکیده مقاله:

ذرت علوفه ای از جمله مهم ترین محصولات زراعی استان مرکزی می باشد . این محصول از قدرت رقابت اقتصادی خوبی در مقایسه با سایر محصولات برخوردار بوده به طوری که در برخی شهرستان های استان مانند اراک جایگاه ویژه ای در الگوی کشت بهره برداران دارد . لذا بررسی نیازهای تغذیه ای و آبیاری این محصول که از جمله مهم ترین عوامل به کار رفته در تولید ذرت علوفه ای می باشند، کمک شایان توجهی به افزایش تولید و بهره وری آن می نماید . غالب توصیه های تحقیقاتی در زمینه های کودی در شرایط مطلوب آب آبیاری انجام می شود , اما عملاً بسیاری از اراضی محدودیت آب آبیاری دارند که لازم است توصیه هایی کودی مطابق با شرایط تنش آبی در این اراضی صورت گیرد با عنایت به مشکلات ذکر شده این طرح تحقیقاتی با هدف تعیین تاثیر منبع و سطوح کود نیتروژن دار در شرایط رطوبتی مختلف در ایستگاه تحقیقاتی کشاورزی اراک به اجرا در آمد . نیتروژن یکی از مهمترین عناصر غذایی ضروری جهت رشد گیاه می باشد که مصرف آن سبب تسریع رشد رویشی و افزایش عملکرد محصول می شود ( آنقینونی و باربر 1988 و تیسدل و همکاران (1985 پاسخ نسبتاٌ مطلوب ذرت علوفه به کاربرد نیتروژن و دستیابی به عملکرد بالا، معمولاً دلیلی برای مصرف بی رویه کودهای نیتروژن دار از سوی کشاورزان می باشد . مقتولی و همکاران (1380) در مطالعه اثر سه سطح کود نیتروژن دار و اعمال تنش آبی در 4 مرحله رشد مشاهده نمودند که افزایش کود نیتروژن دار , عملکرد ماده خشک , راندمان مصرف آب , درصد پروتئین , عملکرد پروتئین، عملکرد خاکستر و فیبر خام را افزایش داد . دوره های مختلف تنش خشکی نیز بر عملکرد ماده خشک , زمان برداشت و راندمان مصرف آب و عملکرد پروتئین تاثیر معنی داری داشت , همچنین آنان مشاهده نمودند که تنش خشکی در مرحله 7-8 برگی، دوره رشد رویشی را افزایش داد . ضمناً آنها عنوان نمودند که در شرایط تنش، بافت آوندی توسعه یافته و دیواره سلولی ضخیم می شود . رید و همکاران (1998) با بررسی تاثیر نیتروژن بر عملکرد ذرت علوفه ای و دانه ای، چنین نتیجه گرفتند که با افزایش نیتروژن , عملکرد دانه از طریق افزایش تعداد بلال , تعداد دانه در بلال و وزن دانه افزایش می یابد . پراساد و سینگ (1990) مشاهده کردند که در ارقام مختلف ذرت با افزایش میزان نیتروژن خالص از 0 تا 90 کیلوگرم در هکتار ارتفاع بوته , طول بلال و وزن هزار دانه همگام با افزایش عملکرد دانه در واحد سطح , عملکرد دانه هر بوته و وزن بلال افزایش یافت . همچنین مشخص گردید، که افزایش نیتروژن موجب افزایش وزن هزار دانه , تعداد دانه در بلال، تعداد و ردیف دانه روی بلال , ارتفاع بوته و بلال گردید . افزایش نیتروژن بطور معنی داری تعداد روزهای لازم برای خروج گل تاجی و کاکلدهی 75 درصد بوته ها را کاهش داده که ضمن افزایش طول دوره موثر پر شدن دانه , وزن هزار دانه در بلال و تعداد ردیف دانه هر بلال افزایش یافت .

نویسندگان

مسعود دادیور

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی

محمدعلی خودشناس

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Imark, S., D.Z. Haman, and R. Bastug. 2000. Determinati On ...
  • Kucharik, C.J., and K.R. Brye. 2003. Integrated biosphere simulator (IBIS) ...
  • Ma, B.L., M. Dwyer, and E.G. Gregorich. 1999. Siol nitrogen ...
  • Schmidt, J.P., A.J. Dejoia, R.B. Ferguson, R.K. Taylor, R.K. Young, ...
  • Sexten, B.T., J.F. Moncrief, C.J.Rosen, S.C. Gupta, and H.H. Cheng. ...
  • نمایش کامل مراجع