بررسی اثر مقادیر مختلف کود نیتروژن بر میزان کلروفیل برگ و زیست توده ارقام مختلف برنج

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,668

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_311

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

چکیده مقاله:

برنج اصولا یک گیاه آسیایی است و به همین دلیل حداکثر سطح کشت برنج در کشورهای آسیایی و بویژه در آسیای جنوب شرقی می باشد ( امیری لاریجانی و سلیمانی، ).1384 برنج غذای اصلی و مهم مردم ایران است که از سال 1350 به بعد مصرف آن در ایران رواج گسترده ای یافته و در سالهای بعد با دو برابر شدن جمعیت، مصرف آن سه برابر شده و دولت مجبور به وارد کردن برنج برای جبران کمبود آن به داخل شد ( اخوت و وکیلی، ).1376 سیستمهای تولید جدید محصول برنج نیازمند عملیات مدیریتی کارا، پایدار و از نظر محیطی سالم می باشند و در این سیستمها نقش نیتروژن به عنوان یک عامل کلیدی برای رسیدن به عملکرد مطلوب در برنج انکارناپذیر است ( فاجریا و بالیگار، (.2001 تیمسینا و همکاران (2002) گزارش کردند که تجمع کل ماده خشک در طول دوره رشد برنج بطور معنی داری تحت تاثیر مقادیر کود نیتروژن قرار می گیرد . بررسی گزارشات یک روش ساده و بدون تخریب برای سنجش میزان کلروفیل برگ استفاده از کلروفیل سنج یا SPAD می باشدکه می تواند نیتروژن برگ را تعیین کند ( پنگ و همکاران، .1999 ، مارک ول و همکاران، ).1995 مقادیر SPAD در گروههای مختلف برنج متفاوت است ( پنگ و همکاران، (1996 همچنین حد آستانه SPAD در گروههای مختلف برنج فرق می کند که این مقدار در ارقام پاکوتاه ایندیکا 35 تا 37 و در ارقام بومی، اصلاح شده و معطر 32-30 متغیر است ( بلاسوبرامانیان، ).1999 در مورد اثر نیتروژن بر عملکرد دانه تحقیقات متعددی انجام شده است بطور کلی با افزایش مقدار نیتروژن تا یک حد معین عملکرد دانه به میزان قابل توجهی افزایش می یابد ( بیندرا و همکاران، ).2000 هدف از این مطالعه تعیین تاثیر مقادیر مختلف کود نیتروژن بر روی میزان کلروفیل برگ و عملکرد بیولوژیک ارقام مختلف برنج می باشد .

نویسندگان

مرضیه تیموریان

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه زابل

محمد گلوی

استادیار رشته زراعت دانشگاه زابل

همت اله پیردشتی

استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری

مرتضی نصیری

عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات برنج کشور

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • اخوت، م و د، وکیلی (1376). برنج (کاشت، داشت و ...
  • B alas ubramanian, V., R. T. Morales Cruzand and S. ...
  • Fageria, N. K., and V. C. Baligar. 2001. Low land ...
  • Kazemi poshtmosari, H., H. Pirdashti., M. Nasiri and M. A. ...
  • Timsina, J., U. Singh, M. Bandaruddin, C. Meisner., and R. ...
  • نمایش کامل مراجع