تاثیر باکتری های حل کننده فسفات و ماده آلی بر قابلیت جذب فسفر از منبع خاک فسفات با استفاده از تکنیک رقت ایزوتوپی

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 3,466

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_326

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

چکیده مقاله:

به عقیده سوبا رائو (1988) در خاک ریزجانداران هایی وجود دارند که قادرند، با تولید متابولیتهای اولیه و ترشح آنها در خاک، برروی کانیهای معدنی و ترکیبات آلی فسفاته اثر گذاشته، موجبات آزاد سازی فسفر از آنها گردند بررسی های دوبی و بیلور (1992) و ملکوتی و همکاران (2001) نشان داد که اضافه کردن خاک فسفات به همراه حل کننده های فسفات باعث افزایش عملکرد ذرت، بقولات و سیب زمینی گردید . آنها نشان دادند که خاک فسفات را می توان به همراه حل کننده های فسفات در خاکهای خنثی و آهکی استفاده نمود در تحقیقی که توسط سینگ و کاپور (1992) بر روی گندم انجام گرفت تاثیر تلقیح میکروارگانیسم های حل کننده فسفات بر حلالیت فسفر از منبع خاک فسفات مورد بررسی قرار گرفت . نتایج نشان داد که تلقیح خاک بوسیله حل کننده های فسفات باعث بهبود عملکرد محصول و جذب فسفر در خاکهای آهکی دارای کمبود شد تاندون و پاراکاش (1998) با تلقیح خاک توسط میکروارگانیسم های حل کننده فسفات جذب فسفر و عملکرد ماده خشک کلزا را نسبت به شاهد، بطور معنی داری افزایش دادندمواد آلی خاک تاثیرات به سزایی بر افزایش قابلیت جذب فسفر دارند . بررسی های الیوت و استیونسون (1986) نشان داده است که مواد حاصل از تجزیه میکروبی و مواد آلی از جمله اسیدهای آلی و هوموس قادر به تشکیل کمپلکس های آلی با ترکیبات آهن و آلومینیوم می باشند، محبوس شدن آهن و آلومینیوم در این نوع واکنش ها باعث کاهش میزان تثبیت فسفر معدنی می گردد بررسیهای راستوگی و همکاران (1978) نشان دادکه اختلاط خاک فسفات با ماده آلی باعث افزایش قابلیت جذب فسفر در یک نمونه خاک آهکی گردید نتایج بررسی های عابدی و طالبدین ) 1974) نشان داد که میزان بازیافت فسفر از خاک تابع مستقیمی از کمیت فسفر موجود در خاک و تابع معکوسی از سطح کل کربنات های خاک بود

نویسندگان

رامین ایرانی پور

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان چهارمحالو بختی

محمدجعفر ملکوتی

استاد دانشگاه تربیت مدرس

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Abedi, M. J., and O. Talibudeen. 1974. The calcareous soils ...
  • Dubey, S. K., and, S. D. Billore. 1992. Phosphate solubilizing ...
  • Elliote, L. F., and, F. J. Stevenson. 1986. Soils for ...
  • Rastogi, R. C., B. Mishra, and B. P. Ghildyal. 1976. ...
  • Malakouti, M. J., K. Khavazi, H. Besharati, and F. No ...
  • Singh, S., and, K. K. Kapoor. 1992. Inoculation with phosphate ...
  • Suba Rao, N. S. 1988. Biofertilizers in agriculture. 1 th ...
  • Tandan, V., and, A. Parakash. 1998. Influence of soil inoculation ...
  • نمایش کامل مراجع