بررسی اثر باقیمانده سولفات روی بر رشد و عملکرد سویا در خاک های شرق مازندران

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,159

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_358

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

چکیده مقاله:

مطالعات انجام گرفته در خاک های شرق استان مازندران نشان داد که کمبود روی از دیگر عناصر کم مصرف شایع تر می باشد . درحال حاضر، مصرف کودهای حاوی عناصر کم مصرف از جمله کود سولفات روی در این مناطق رایج شده است و هرساله مصرف آنها نیز بیشتر می شود ] اسدی و محمودی . [ 1380 بنابراین نیاز است تحقیقات جامع و کاملی در مورد اثرات باقیمانده این کودها درخاک های مختلف و برای محصولات مختلف صورت گیرد . گزارشهای پراکنده نشان می دهد که بازیابی این کودها بسیار کم است، به عبارتی دیگربخش عمده ای از کودهای محتوی روی درکشت اول جذب سویا نشده و در خاک باقی می ماند که باعث تجمع در خاک و تبدیل آنها به شکل های مختلف شیمیایی می گردد ] برزو و مفتون، 1378 ؛ Brown و همکاران، 1964 ؛ Gupta و همکاران، 1983 ؛ Karimian و1995 ،Yasrebi همچنین تحرک عناصر کم مصرف در خاک بسیار پائین بوده و قسمت عمده این عناصردرلایه سطحی خاک های زراعی باقی می ماند . از طرف دیگر نیاز گیاهان زراعی به عناصرکم مصرف بسیار کم بوده و معمولاً درسال اول کوددهی، این عناصر بطور کامل مورد استفاده قرار نگرفته و اثرات مصرف این کودها غالباً تا چندین سال یا فصل رشد درخاک باقی می ماند . بنابراین با توجه به این موضوع که بین مقدار مفید و مضّر عناصرکم مصرف، فاصله چندانی نیست و همچنین بعلت گرانی این کودها و اثرات اقتصادی آنها، بایستی اطلاعات کافی در مورد اثرات باقیمانده این کودها درخاک های منطقه باید در دسترس باشد تا ضمن افزایش بازده کودهای مصرفی از بروز مشکلات احتمالی در آینده جلوگیری شود . بنابراین آزمایش به منظور بررسی اثرات باقیمانده سولفات روی برعملکرد و جذب این عنصر در سویا طی 4 سال متوالی ] از سال 1379 الی [ 1382 در شرایط گلخانه ای، انجام شد .

نویسندگان

علی اسدی کنگرشاهی

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران

غلامرضا علیزاده

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • اسدی کنگرشاهی، علی و مجتبی محمودی _ 1380. بررسی روند ...
  • برزو، آرش و منوچهر مفتون. 1378. تاثیر روی باقیمانده و ...
  • کریمیان، نجف علی، منوچهر مفتون، علی ابطحی و جعفر یثربی. ...
  • Brown, A. L. B. A., Krntz and P. E. Martin. ...
  • Gupta, V. K., A. P. Gupta, and H. Raj. 1983. ...
  • Karimian, N. and J. Yasrebi. 1995. Predication of residual effects ...
  • Sakal, K., B. P. Singh, A. P. Singh and R. ...
  • Schnappinger, M. G., D.C. Martens, S.W. Hawkins, D.F. Amons, and ...
  • Takkor, A., M. S. Monn, and N. S. Randhawa. 1975. ...
  • نمایش کامل مراجع