تاثیر کود آبیاری بر عملکرد و برخی خصوصیات کیفی پرتقال سانگین

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,605

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_360

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

چکیده مقاله:

در شرق مازندران، بعلت اینکه در اواخر بهار و اوایل تابستان یک فاصله زمانی خشک نسبتاً طولانی وجود دارد، تنش خشکی موجود موجب افت عملکرد قابل توجهی در مرکبات این مناطق می شود که به نظر می رسد یکی از عوامل مهم در کاهش عملکرد هکتاری در منطقه باشد . بعلت محدودیت منابع آب در این مناطق ، استفاده بهینه از آب موجود می تواند سبب افزایش عملکرد و بهبود کیفیت مرکبات گردد . Kanber و همکاران ] [ 1996 اثر آبیاری قطره ای را بر پرتقال واشنگتن ناول مورد بررسی قرار داده و اظهار داشتند ، کارآئی مصرف آب در آبیاری قطره ای 6/2 کیلوگرم به ازای هر متر مکعب آب مصرفی می باشد . از طرف دیگر مصرف نامتعادل کودهای شیمیایی در مرکبات شمال ، یکی دیگر از دلایل عمده پائین بودن متوسط عملکرد در واحد سطح و همچنین پایین بودن بازدهی مصرف کودهای شیمیایی می باشد ] اسدی و محمودی ، 1380 ؛ ملکوتی ، . [1381 بنابراین مصرف متعادل کودهای شیمیایی همراه با مقدار بهینه آب از طریق اعمال آبیاری تحت فشار ] قطره ای [ می تواند در افزایش عملکرد هکتاری مرکبات در منطقه بسیار موثر باشد . Fouly – El و همکاران ] [1995 اظهار داشتند با اعمال آبیاری تحت فشار ، مقدار کودی که مصرف می گردد به مراتب کمتر از روش های آبیاری سنتی است و مصرف همزمان کودها با آب آبیاری علاوه بر کاهش میزان مصرف کود ، سبب افزایش عملکرد به میزان 47 درصد در مرکبات شده است ، لازم به ذکر است که با مصرف کودها بصورت خاکی ، به ازاء مصرف 20 کیلوگرم ازت ] [ N ، 3/8 کیلوگرم فسفر ] [ P2O5 و 10 کیلوگرم پتاسیم ] [ K2O ، عملکرد 17 تن در هکتار بوده ، در حالی که در روش آبیاری قطره ای با مصرف 3/8 کیلوگرم ازت ، 1/7 فسفر و 5/2 کیلوگرم پتاسیم در همان سطح ، عملکرد 25 تن در هکتار گردید . لذا برای بررسی تاثیر روش های مختلف آبیاری همراه با مصرف متعادل کودهای شیمیایی بر عملکرد کمی و کیفی و همچنین کارآیی مصرف آب در مرکبات آزمایش فوق در شرق مازندران انجام شد

نویسندگان

علی اسدی کنگرشاهی

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران

نگین اخلاقی

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران

محمدجعفر ملکوتی

استاد دانشگاه تربیت مدرس

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • اسدی، علی و مجتبی محمودی _ 1380 . بررسی روند ...
  • بی نام . 1380 . سطح کشت باغهای مرکبات استان ...
  • خسروی، حسن . 1378 . گزارش نهایی مقایسه روش‌های آبیاری ...
  • ملکوتی، محمد جعفر . 1381 . گزارش نهایی شناخت ناهنجاریهای ...
  • El - Fouly, M. , A. F. A. Fawzi and ...
  • Kanber, R. , H. Koksal, S. Onder and M. Engllen. ...
  • Malakouti, M. J. , J. Vaziri, M. Mahdavi, and H. ...
  • Papadopoulo S, I. 1999. Fertigation: present situation and Future prospects, ...
  • نمایش کامل مراجع