توصیه بهینه کود برای ذرت هیبرید SC704 در شرایط آب و هوایی خرم آباد لرستان

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,181

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_362

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

چکیده مقاله:

امروزه از کودها به عنوان ابزاری برای نیل به حداکثر تولید در واحد سطح استفاده می شود . منتها این کود بایستی بتواند علاوه بر افزایش تولید، کیفیت محصولات کشاورزی را ارتقاء داده و ضمن آلوده نکردن محیط زیست مخصوصاً آبهای زیرزمینی تجمع مواد آلاینده نظیر نیترات در اندام های مصرفی محصولات زراعی را به حداقل مقدار ممکن تنزل دهد . علاوه بر آن ضمن افزایش راندمان کودی، سلامتی انسان و دام نیز تأمین شده باشد . متأسفانه مصرف کودهای شیمیایی در کشور نامتعادل بوده و مطابقتی با نیاز واقعی گیاه ندارد ).1) مصرف بهینه انواع کودها یکی از راههایی است که در راستای سیاستهای توسعه پایدار کشاورزی از اهمیت بسزایی برخوردار است . تغذیه بهینه گیاه و برداشت حداکثر محصول در صورتی میسر است که در طول فصل رشد هر یک از عناصر غذایی به مقدار کافی و متعادل به صورت کودهای شیمیایی در اختیار گیاه قرار گیرد (2) بررسی محققان نشان داده است که در خاکهای آهکی، کمبود مواد آلی و وجود واکنش قلیایی بروز کمبود عناصر کم مصرف را در این خاکها ممکن ساخته است (1982) Sillanpaa .(3) دریافت که بیش از 30 درصد خاکهای کشورهای جهان به کمبود یک یا چند عنصر کم مصرف مبتلا هستند . ذرت یکی از غلات مهم مناطق مرطوب و نیمه مرطوب گرمسیری است ولی به علت قدرت سازگاری بالا حتی در مناطق سردسیر نیز کشت می شود مصرف عناصر کم مصرف روی و آهن به همراه عناصر پرمصرف باعث افزایش عملکرد محصول می شود، ولی مصرف زیاد کود فسفاته باعث کاهش محصول و اختلال در جذب و مصرف آهن و روی توسط گیاه می گردد از طرف دیگر گیاهی که دچار کمبود روی باشد توانایی آن به میزان زیادی برای تنظیم فسفر کاهش یافته بطوری که فسفر به مقدار زیادی از طریق ریشه جذب و به بخشهای هوایی گیاه منتقل و باعث سمیت می شود هدف از این تحقیق بررسی تأثیر مصرف بهینه کود در عملکرد ذرت دانه ای سینگل کراس 704 در شرایط آب و هوایی خرم آباد بود .

نویسندگان

اکبر سهرابی

استادیار دانشکده کشاورزی دانشگاه لرستان

محمد سهرابی

کارشناس ارشد دانشکده کشاورزی دانشگاه لرستان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • ملکوتی، م. ج. 1375. کشاورزی پایدار و افزایش عملکرد با ...
  • ملکوتی، م. ج. و م. نفیسی. 1380. عزم ملی برای ...
  • prabhakaran Nair, K.P. and G.P. Babu. 1975. Zinc Phosphorous interaction ...
  • Ulger, A.C., H. Ibrikci, B. cakir and N. Guzel. 1997. ...
  • نمایش کامل مراجع