بررسی اثرات مقدار و انواع ماده آلی بر روی عملکرد و اندازه غده سیب زمینی در خاک بافت ریز در شمال استان خوزستان

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,058

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_389

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

چکیده مقاله:

سیب زمینی از محصولات پراهمیت کشور است . در خوزستان در اوایل زمستان کاشته و اواسط بهار برداشت می شود . اگر چه متوسط عملکرد سیب زمینی در خوزستان 15 تن در هکتار و نسبت به دیگر مناطق اصلی سیب زمینی کاری کمتر است ولی به علت تقاضای خوب سیب زمینی در فصل بهار، درآمد قابل توجهی برای کشاورزان دارد . درجه بندی اندازه غده های سیب زمینی از نظر انواع فروش در بازار و صنایع غذایی اهمیت دارد . اندازه غده های سیب زمینی به مقدار زیادی تحت تأثیر شرایط فیزیکی خاک به ویژه بافت و ساختمان بوده و کاربرد کودهای آلی و دامی به سبب ایجاد شرایط فیزیکی مناسبتر تأثیر زیادی بر افزایش غذه های بزرگ و بازارپسند دارد از سوی دیگر مازاد باگاس حاصله از 100 هزار هکتار نیشکر استان ماده ارزشمندی است که قابلیت تبدیل به کمپوست را داشته و برای اصلاح خاکها استفاده دارد . افزایش مقدار رس تأثیر کاهنده ای برخصوصیات فیزیکی خاک نظیر تهویه، نفوذ آب و نتیجتاً کاهش رشد ریشه و رشد غده های سیب زمینی خواهد داشت . دریاشناس و همکاران طی تحقیقی واکنش عملکردی و اندازه غده سیب زمینی را با مصرف کود دامی به ترتیب 28/5 و 3/3 درصد در یک خاک میان بافت با 25 درصد رس در مناطق شمالی خوزستان گزارش نمودند ).2) ولی مطالعات در مورد واکنش سیب زمینی در خاکهای بافت ریزتر در شبکه آبیاری دز صورت نگرفته است . از طرفی تقاضای خوب بازار برای سیب زمینی نوبرانه، کشاورزان را علاقه مند به زراعت سیب زمینی در انواع بافتخاک نموده است . برزگر و همکاران طی تحقیقی تأثیر انواع ماده آلی بر بهبود شرایط فیزیکی خاک و عملکرد را در خاک محل تحقیق ما ولی تحت کشت گندم و در تناوب با سیب زمینی گزارش نمودند تحقیق حاضر به منظور تکمیل مطالعات منطقه ای تأثیر انواع و مقادیر مختلف ماده آلی بر عملکرد و اندازه غده سیب زمینی را در یک خاک بافت ریزتر با 32 درصد رس بررسی نموده است

نویسندگان

عبدالمحمد دریاشناس

عضو هیات علمی موسسه تحقیقات خاک و آب

عبدالامیر راهنما

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی خوزستان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Barzegar, A. R. A, Y. Yousefi & A. Daryashenas. 2002. ...
  • Daryashenas, A. M, Barzagar, A. R and Malakouti M. J. ...
  • Nelson, P. N and Oades, J. M. 1998. Organic matter, ...
  • Pagel, R. and Haff, H. 1997. Influence of different soil ...
  • Titulaer, H. H. H. 1997. Low -loss application of animal ...
  • نمایش کامل مراجع