شبیه سازی تغییرات کربن و نیتروژن خاکهای جنوب خوزستان بوسیله مدل DNDC

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,667

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_423

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

چکیده مقاله:

پیچیدگی روابط حاکم بر چرخه های ژئوشیمیایی و اهمیت آنها سبب می شود جهت کشف حقیقت مدل های پیش بینی کننده ای جهت بررسی تغییرات اقلیمی، کاربری های اراضی بر نرخ تصاعد گازهای گلخانه ای و تغییرات خصوصیات خاکها مورد استفاده قرار گیرند دامنه گسترده ای از مدلهای کامپیوتری بر این فرض برای شبیه سازی کربن در خاک ایجاد شده اند که از این مدلها می توان به CANDY و DNDC,CENTURY,ROTHC اشاره نمود از میان این مدلها مدل های بیوژئوشیمیایی شبیه ساز روزانه به خوبی می توانند تغییرات فصلی وجذب و رها سازی کربن را در طول سال شبیه سازی نمایندمدل DNDCمخفف DeNitrification- DeComposition یک مدل شبیه ساز روزانه مزرعه مقیاس تجزیه و دنیریفکاسیون است که این فرایندهای مهم را تحت تاثیر اقلیم شبیه سازی می نماید . این مدل با موفقیت توسط محققانی چون زانگ و همکاران (2002) ، پاتاک و همکاران (2005) و لی و همکاران (2002) جهت شبیه سازی چرخه های کربن و نیتروژن در خاک بکار گرفته شده است . ورودی های مدل در سه دسته تقسیم می شوند -1 ورودی های اقلیم، -2 ورودی های خاک، -3 ورودی های مدیریت زراعی . نام مقادیر نیتروژن انتهایی هر سال تا عمق 30 سانتی متر ( به صورت آلی و غیر آلی ) ، ورودی کربن و نیتروژن ناشی از افزودن بقایا آلی، ورودی ناشی از بیوماس ریشه ها، ورودی ناشی از بقایای گیاهی، تصاعد ناشی از تنفس خاک، تصاعد دی اکسید کربن ناشی از تنفس ریشه، جذب و تصاعد متان بوسیله خاک، آب شویی هوموس و نیتروژن، تصاعد گازهای نیتروژنه، جذب ازت توسط گیاه، رشد و مقدار محصول گیاهی، مقدار ریشه، مقدار شاخ و برگ، مقدار ساقه، مقدار دانه و بسیاری دیگر از پارامتر ها برخی از خروجی های این مدل هستند . در این بررسی سعی شده است تا کارایی این مدل در بر آورد تغییرات اکوسیستم های بکر و تحت کشت نیشکر در طول یک دوره رشد، در یک بازه طولانی مدت 16 ساله و طی ده سال آینده بررسی شود .

نویسندگان

هادی عامری خواه

عضو هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز

مصطفی چرم

استادیار گروه خاکشناسی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Albrecht, A., Kandji, S.T. 2003. Carbon Sequestration in Tropical Agroforestry ...
  • Hanan, N.P., Berry, J.A., Verma, S.B., Walter-Shea, E.A., Suyker, A.E., ...
  • Li, C. 2000. Modelling Trace Gas Emissions from Agricultural Ecosystems. ...
  • Rees, R.M., Bingham, I.J., Baddeley, J.A., Watson, C.A., 2005. The ...
  • نمایش کامل مراجع