تأثیر مپیکووات کلراید و نیتروژن در دورهای مختلف آبیاری بر صفات کمی پنبه

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 937

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_479

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

چکیده مقاله:

ایجاد یک تعادل مناسب بین اندامهای رویشی و زایشی پنبه مهمترین چالش زراعت این محصول است، زیرا تمایل گیاه به رشد رویشی اغلب منجر به از بین رفتن اندامهای زایشی آن می شود . تنشهای محیطی و عدم تعادل نیازهای رشدی گیاه از عوامل مهمی اند که غالباً تعادل رشدی پنبه را بهم می زنند ] Norton و همکاران؛ [.1999 در این بین، نیتروژن ] Silvertooth و همکاران؛ [1999 و آب ] Hunsaker و همکاران؛ [1998 بیشترین تأثیر را در آن دارند . بنابراین، مدیریت نیتروژن و آب دو موضوع بسیار مهم در تولید پنبه است . مقدار کود نیتروژن کافی برای نیل به عملکرد مطلوب، با توجه به نوع خاک، شرایط اقلیمی و زراعی متفاوت است . مصرف مناسب این عنصر در زراعت پنبه بسیار حائز اهمیت است . کمبودش موجب افت عملکرد و فراوانی آن منجر به افزایش رشد رویشی و دیررسی محصول می شود . در پنبه دور آب آبیاری ارتباط مستقیمی با عملکرد آن دارد . همانطور که کمبود رطوبت قابل دسترس گیاه تولید ماده خشک گیاهی را کاهش می دهد، وجود آب فراوان در محیط ریشه آن نیز با افزایش رشد رویشی گیاه، مرحله رشد زایشی را به تأخیر انداخته و در نتیجه منجر به کاهش تولید وش می شود . تحقیقات زیادی درباره دور مناسب آبیاری پنبه انجام شده است ] Bucks و همکاران؛ 1988 ، Hunsaker و همکاران؛ 1998 ، Elawad ؛ .2000] مپیکووات کلراید ] [ Mepiquat Chloride با نام تجاری پیکس ] [ Pix یک ماده تنظیم کننده رشد گیاه است که در اواخر دهه 70 میلادی بعنوان ابزاری برای کنترل رشد رویشی پنبه معرفی گردید . مصرف این ماده در پنبه معمولاً موجب کاهش ارتفاع بوته و افزایش زودرسی محصول می شود ] Nichols و همکاران؛ [.2003 با اینکه مصرف پیکس اغلب عملکرد پنبه را افزایش می دهد، اما نتایج تحقیقات مختلف در این باره یکسان نبوده و نتایج متضادی گزارش شده است ] Norton و Silvertooth ؛ 2000 ، Nichols و همکاران؛ [.2003 از طرف دیگر، با اینکه در بعضی آزمایشات با استفاده از این ماده جهت کنترل رشد رویشی ناشی از نیتروژن و یا آب آبیاری، اثر متقابل مثبتی بر عملکرد پنبه مشاهده شده است، اما این نتایج همیشه تکرار نشده است ] Reddy و همکاران؛ 1992 ، Norton و همکاران؛ 1999]

نویسندگان

عبدالرضا قرنجیکی

عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات پنبه کشور ، گرگان

قربان قربانی نصرآباد

عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات پنبه کشور، گرگان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Bucks, D. A., S. G. Allen, R. L. Roth, and ...
  • Elawad, S. A. 2000. Effect of irrigation interval and tillage ...
  • Hunsaker, D. J., A. J. Clemmens, and D. _ Fangmeier. ...
  • Nichols, S. P., C. E. Snipes, and M. A. Jones. ...
  • Norton, E. J., J. C. Silvertooth, and E.R. Norton. 1999. ...
  • Reddy, V. R., A. Trent, and B. Acock. 1992. Mepiquat ...
  • Silvertooth, J. C., K. L. Edmisten, and W. H. Mc ...
  • نمایش کامل مراجع