اثر خاکپوش پلاستیک بر کاهش مصرف آب در زراعت گوجه فرنگی

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,485

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_516

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

چکیده مقاله:

استفاده از خاکپوش های طبیعی و مصنوعی جهت کاهش تبخیر از سطح خاک و حفظ رطوبت یکی از بهترین اقدامات در جهت استفاده بهینه از منابع محدود آب می باشد . براساس بررسی های انجام شده از کاه و کلش گیاهان مختلف از جمله برنج، ذرت، نیشکر و … بعنوان خاکپوش طبیعی و از پلاستیکهای سیاه یا سفید نیز به عنوان خاکپوش مصنوعی در مزارع استفاده شده است ) 1 و ).3 کلاغتاجی و همکاران (5) آزمایشی بصورت کرت های یک بار خرد شده در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با فاکتورهای اصلی خاکپوش ها ) -1 بدون مالچ -2 کاه و کلش برنج -3 پلاستیک سیاه بین ردیف های کاشت و -4 پلاستیک سیاه در کل سطح ) و فاکتورهای فرعی آبیاری ) 0/8 -1 تبخیر تجمعی از تشت 0/6 -2 تبخیر از تشت 0/4 -3 تبخیر از تشت ) انجام دادند و مشاهده کردند که بیشترین مصرف آب و کمترین کارایی مصرف آب مربوط به تیمار بدون مالچ و بیشترین عملکرد مربوط به تیمار 0/8) تبخیر از تشت و پلاستیک سیاه در کل سطح ) و بیشترین کارایی مصرف آب مربوط به تیمار ) 0/4 تبخیر از تشت و پلاستیک سیاه بین ردیف های کاشت ) است . در مزرعه نیشکر با کاربرد خاکپوش گیاهی ضمن صرفه جویی در مصرف آب به میزان %30 ، عملکرد محصول نیز حدود %10 افزایش داشته است ).3) براساس نتایج کار ایروتاراچ و همکاران (4) خاکپوش سبب کاهش مقدار و وزن خشک علف های هرز گردیده می گردد . بوگل و همکاران (2) خاکپوش پلاستیکی را جهت مزرعه گوجه فرنگی در روش های مختلف آبیاری استفاده کرده و گزارش نمودند که کاربرد پلاستیک سیاه در کف جوی ها تا %31 سبب افزایش عملکرد می شود .

نویسندگان

مهرداد نوروزی

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان بوشهر

پرویز بیات

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان بوشهر

مختار زلفی باوریانی

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان بوشهر

فرهاد سعیدی نایینی

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان بوشهر

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Allen, R.G., Pereira, L.S., Raes, D. and M. Smith. 1998. ...
  • Bogle, C. R. , T. K. Hartz and C. Nunez. ...
  • Fipps, G. and E. Perez. 1995. M icroirrigation of melons ...
  • Iruthayaraj, M. R. , V. V. Kri shnamurthi and A. ...
  • Kalaghatagi, S. B. _ G. N. Kulkarni, A. S. Prabnakar ...
  • نمایش کامل مراجع