تحلیل ارتباط فرسایش با پدیده آبگریزی خاک

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,773

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_522

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

چکیده مقاله:

فرسایش پدیدهای است که طی آن ذرات خاک از بستر خود جدا شده وتوسط یک عامل انتقالدهنده به مکان دیگری حمل میشوند . فرآیند فرسایش خاک به عوامل اقلیمی، فرسایشپذیری خاک، شیب، پوشش گیاهی و نحوه مدیریت اراضی وابسته است . عوامل زیادی بر تشدید و مهار فرآیند فرسایش خاک موثر هستند که تاکنون به عمومی - ترین آنها پرداخته شده حال آنکه دلایل خاص و منحصر بفردی در برخی از مناطق وجود داشته که نقش مهمی در تبیین فرسایش خاک و طبعا مدیریت فرسایش خاک عهدهدار هستند و لذا بررسی دقیق روند تغییرات و علل موثر بر شدت و روند آنها برای مدیریت صحیح و بهینه منابع اراضی ضروری است ( صادقی و همکاران، ).1385 در این میان میتوان به خصوصیات ویژه خاک در ارتباط با جذب و دفع آب یا آبگریزی ١ اشاره نمود که بعضا تفاوت فاحش عکس - العمل آن در مقابل فرسایش خاک را باعث میشود . این پدیده ممکن است در اثر برخی از شرایط خاص حاکم بر یک منطق از قبیل پوشش گیاهی خاص و یا آتشسوزی ) Mataix-Solera و Doerr ، 2004 و Cerda و Lasanta ، (2005 نسبت داد . ارتباط بین فرسایش خاک با آبگریزی عموما به واسطه ارتباط معکوس آن با رطوبت خاک تحلیل میشود به نحوی که در برخی از اوقات صرفا یک خشکی کوتاه مدت بین رگبارها منجر به ایجاد این پدیده در خاک میشود (Sayer و همکاران، 2006 تحقیق کوچک حاضر به منظور بررسی ارتباط فرسایش خاک با پدیده آبگریزی آن پرداخته و فرض بر آن دارد که آبگریزی خاک موجب تشدید انتقال سریع رسوبات ناشی از فرسایش خاک میشود .

نویسندگان

سیدحمیدرضا صادقی

مدیر و دانشیار گروه مهندسی آبخیزداری دانشکده منابع طبیعی و علوم دریای

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • صادقی، س.ح.ر.، د.ع. نجفی و م. وفاخواه، 1383. بررسی نقش ... [مقاله کنفرانسی]
  • Cerda, A. and T. Lasanta, 2005. Land use changes and ...
  • Mataix- Solera, J. and S.H. Doerr, 2004. Hy drophobicity and ...
  • Miyata, S., K. Kosugi, T. Gomi, Y. Onda, T. Mizuyama, ...
  • Sayer, A.M. and R.P.D. Walsh and K. Bidin, 2006. Pipeflow ...
  • Seeger, M., M.P. Errea, S. Beguer, S. Arnaez, C. Mart1 ...
  • Sichingabula, H.M., 1998. Factors controlling variations in suspended sediment concentration ...
  • نمایش کامل مراجع